Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή 

από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου μέχρι Παρασκευή 17 Αυγούστου. 



Καλές διακοπές!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Με τη δημοσίευση αυτή, θέλουμε να τιμήσουμε την αγαπημένη μας συνεργάτιδα και φίλη, Μαρία Γκούμα, που ξεκίνησε χθες για το Μεγάλο Ταξίδι της.

Η Μαρία Γκούμα ήταν η ιδιοκτήτρια και η ψυχή της Αίθουσας Τέχνης Ναυπλίου, της παλαιότερης και μακροβιότερης γκαλερί στην Πελοπόννησο. Για πάνω από είκοσι χρόνια και σε δύσκολες συνθήκες φύλαγε σιωπηλά και υπερήφανα τις προσωπικές της Θερμοπύλες.

Από το 1987 παρουσίαζε ακούραστα και με συνέπεια το έργο καθιερωμένων αλλά και νέων καλλιτεχνών μέσα στη γκαλερί της. Ακόμα, υπηρέτησε τον πολιτισμό σε πολλές του εκφράσεις και από πολλά πόστα, πάντα με ουσία και μεγάλη αγάπη για ό,τι και αν αναλάμβανε. Γνώριζε τους πάντες, τη γνώριζαν οι πάντες και το πιο σημαντικό είναι ότι από όλους άκουγε κανείς μόνο καλές κουβέντες για εκείνη, σαν αυτές που επεφύλασσε και η ίδια για τον καθένα.

Πέρα από τη βαθιά της γνώση για το απανταχού πολιτιστικό γίγνεσθαι, θα μας λείψει αφάνταστα το χιούμορ, το στιλ, η σπάνια ποιότητα και το υψηλό της ήθος, που σφράγιζαν κάθε της έκφανση. Θα τη θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή, αεικίνητη και πληθωρική να ενθουσιάζεται με κάθε τι καινούριο και να μας προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές της..

Καλό Ταξίδι Κυρία Μαρία Μας,
θα μας λείψετε τρομερά…

 
 

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

21η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο

Η καλοκαιρινή έκθεση Ναυπλίου απο 27 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου


Για άλλη μία χρονιά (21η) διοργανώνεται η Έκθεση Βιβλίου στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου με την συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ναυπλίου. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στη πόλη μας καμμία αφίσα ή πανό.
<<Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλο τον Ελληνικό λαό και ιδίως για τον κόσμο του βιβλίου. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά στο βιβλίο το αναγνωστικό κοινό.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος πέρα από τις εκδηλώσεις και την διαφήμιση να δίνουμε και βιβλία ΔΩΡΕΑΝ σε όσους έχουν κάρτα ανεργίας. Τα βιβλία αυτά θα τα προσφέρει το Σωματείο από την γραμματεία και θα διαθέτει 4-5 τίτλους βιβλίων που μπορεί να διαλέξει ο άνεργος συνάνθρωπος μας.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε προς την νέα κατάσταση, όπου κόβονται οι μισθοί, αυξάνουν οι φόροι και πρέπει και εμείς να μειώσουμε τις τιμές προς το αναγνωστικό κοινό.
Πιστεύουμε ότι τόσο οι εκδότες όσο και οι αντιπρόσωποι τους πρέπει να κάνουν προσφορές τουλάχιστον 20-30% σε βιβλία που κυκλοφόρησαν πριν τουλάχιστον δύο χρόνια (σύμφωνα με τον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου).
Ευελπιστούμε ότι οι εκδότες θα ανταποκριθούν στο αίτημα αυτό του Σωματείου προς όφελος όλων, κοινού και εκδοτών.>> υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ε.Σ.Ε.Β.Ε. και ο Δ..Ο.Π.Π.Α.Τ σας προσκαλούν στην 21η έκθεση βιβλίου που ανοίγει τις πύλες της στις 27 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30 μμ στην παραλία Ναυπλίου –αφιερωμένη στη Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 19η Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά και Κυριακές 7:30 μμ έως 12:00 μμ.

Παίρνουν μέρος 80 εκδότες με νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις και ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν. Αργολίδας.

Στους επισκέπτες της Έκθεσης Βιβλίου, που έχουν κάρτα ανεργίας θα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ ένα βιβλίο λογοτεχνικό ή παιδικό από την γραμματεία, προσφορά του σωματείου Ε.Σ.Ε.Β.Ε.

Στις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική οικογένεια η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης φρόντισε να ψυχαγωγήσει τους Αναπλιώτες με την μουσικο-θεατρική παράσταση «Γειά σου τσολιά μου!»

Μια παράσταση με πνευματώδες χιούμορ και σκωπτικά τραγούδια, που σφράγισαν ανεξίτηλα την μουσική και θεατρική σκηνή του 20ου αιώνα. .Λαϊκό καμπαρέ, πρόζα με θεατρικά νούμερα και ατάκες που χωρίς βωμολοχίες, με υψηλή αισθητική, ποιότητα και πνευματώδες χιούμορ, χαρίζουν απλόχερα το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Όχι άλλη μια παράσταση, αλλά μια άλλη παράσταση. Ένα μεικτό θέαμα με γέλιο, χαρά, χορό, κέφι και τραγούδι.

Μια διαφορετική μουσική κωμωδία.

Με αφίσσα & σήμα κατατεθέν ένα μικρό εικαστικό αριστούργημα. Τη γόβα – τσαρούχι – στιλέτο του γνωστού γελοιογράφου σκιτσογράφου Στάθη.

Ελαφρά τραγούδια & βαριά λαϊκά με jazz διάθεση & rock άποψη! Με ζωντανή ορχήστρα.

Οι σανιδοφάγοι ηθοποιοί παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν κλασσικά αγαπημένα ρεπερτόρια.

Λατέρνα, φτώχεια και μνημόνιο. Μια παράσταση με την φινέτσα των παλιών καλών επιθεωρήσεων.

Σύντομα καλλιτέχνες και κοινό γίνονται ένα.

Μια καλλίφωνη γαϊδουροχορωδία.

Και όλοι αναφωνούν με χαμόγελο εν χορώ:

« Γειά σου τσολιά μου!»


Συμμετέχουν: Παντελής Αμπατζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Αντώνης Λουδάρος

Η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση θα παρουσιαστεί στις 30 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 22:00 μμ στο χώρο της Έκθεσης.



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Γιάννης Αγγελάκας στο Άργος

 
Ο Γιάννης Αγγελάκας με την παρέα του, το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το νέο μέλος του σχήματος Χρήστο Χαρμπίλα στα ηλεκτρονικά, τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα του ήχου και το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα, συνεχίζουν τις ζωντανές εμφανίσεις τους.
Αυτήν την εποχή η ομάδα βρίσκεται στο studio καθημερινά, ηχογραφεί καινούργια τραγούδια για το καινούργιο album που προβλέπεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και προετοιμάζεται για τις συναυλίες που θα δώσει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

“...Έχει διαμορφωθεί ένας καινούριος ήχος, μερικά νέα κομμάτια, καινούριες αγωνίες...” όπως λέει ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας.

Μέρος αυτής της δουλειάς θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 26 Ιουλίου στο SPORT CLUB Αργους στις εννέα και μισή.


Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Mε χειμαρρώδη παρουσία πάνω στη σκηνή, με “ψυχή βαθιά”, καταφέρνει να μας συνεπαίρνει με τη ξεχωριστή “χωρίς κανόνες”, ερμηνεία του και να απογειώνει τη διάθεση μας σε ένα “αιρετικό” παραλήρημα.

Ο Γιάννης Αγγελάκας πρόσφατα είχε σχολιάσει:

“Η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη. Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε. Ας το κάνουμε alltogethernow”

O Ντίνος Σαδίκης δημιούργησε τους Εν Πλω το 1985, ένα συγκρότημα-σημείο αναφοράς για το ελληνικό rock, παρότι κυκλοφόρησαν μόνο ένα ιστορικό album*. Με το Γιάννη Αγγελάκα, φίλοι και συνεργάτες από παλιά, βρέθηκαν μαζί και στους Επισκέπτες, μέλος του οποίου ήταν και ο Στάθης Αραμπατζής. Ο Χρήστος Χαρμπίλας, παλιός συνεργάτης με τον Γιάννη Αγγελάκα, έχει συμμετάσχει και στους Επισκέπτες και στους Λύκους.

Όπου κι αν εμφανίζονται ο Γιάννης Αγγελάκας και η παρέα του αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις και ξεσηκώνουν το κοινό. Πάντα χαλαροί, αλλά και πάντα ενθουσιώδεις, είναι συγκινητικοί, από την αρχή έως το τέλος κάθε εμφάνισής τους.


Η προπώληση των εισιτηρίων ΞΕΚΙΝΗΣΕ!


Ώρα έναρξης: 21:30


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στη προπώληση και 13 ευρώ στη πόρτα


ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

· Sport Club,

· Περίπτερο έναντι δημαρχείου
· Περίπτερο πλησίον Αγ. Ιωάννη
· Idi shop Ναύπλιο
· Καταφύγειο Bar Αστρος
· Moonchild cafe Νεμέα

Πληροφορίες: 27510 66544


via 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Φεστιβάλ Άργους – Μυκηνών 2012


Το καθιερωμένο και πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Δήμου μας επιστρέφει δυναμικά με συναυλίες και επιλεγμένες παραστάσεις της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Φιλοξενεί καταξιωμένους αλλά και νεότερους καλλιτέχνες στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, στις Μυκήνες και στα δημοτικά διαμερίσματα, οι οποίοι υπόσχονται στο κοινό ένα μοναδικό πολιτιστικό ταξίδι μουσικής και θεάτρου.
Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό μέσα από μία πληθώρα έργων που έχουν επιλεγεί με σκοπό να ψυχαγωγήσουν και να προβληματίσουν, απευθυνόμενα σε όλα τα γούστα και σε όλες τις ηλικίες.


Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ερμιονίδα

.
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  ‘’Ελπίδα Ζωής’’ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του, την Πέμπτη 12 Ιουλίου από τις 10:00π.μ έως τις 14:00μ.μ θα διανείμει έντυπο υλικό και θα παρέχει πληροφορίες για τις υπηρεσίες του και γενικότερα για θέματα εξαρτήσεων στην πλατεία Κρανιδίου όπου θα παραβρεθούν στελέχη του. 


Επίσης το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάζει στο θερινό κινηματογράφο Star Club Cinema στο Πορτοχέλι την ταινία «Τα Παιδιά της Χορωδίας», σε σκηνοθεσία Κριστοφ Μπουρατιέ. Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Γινιό, Φρανσουά Μπερλεάν, Ζακ Περίν, Καντ Μπεράντ, Ζαν Μπατίστ Μονιέ, Μαρί Μπιουνέλ.

Μια διαχρονική ιστορία για την παιδική ηλικία. Ένα αυστηρό οικοτροφείο, απείθαρχα παιδιά, μια χορωδία που τα φέρνει κοντά το ένα στο άλλο. Όλα συνεισφέρουν σε κάτι που είναι μια έξοχη αναπαράσταση της παιδικής ηλικίας σαν σύμβολο. 
Μια ταινία δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, μπορεί όμως να σε κάνει να θέλεις να προσπαθήσεις. Αν πολλοί άνθρωποι θελήσουν να προσπαθήσουν, τότε μπορεί να αλλάξουν πολλά.
Σας περιμένουμε όλους την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 στις 9:15μ.μ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


via 

Έκθεση της Μελίνας Σκούφου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
 Μετά τιμής σας προσκαλούμε στην  έκθεση από το Πένθος στο Χρώμα - απ’ το Χρώμα στο Φως, που αποτελείται από τα ζωγραφικά έργα της Μελίνας Σκούφου. Η καλλιτέχνης μεταβαίνει από την θεατρική  δημιουργία, στη δημιουργία εικόνων με επιρροές από τον εξπρεσιονισμό, τον φoβισμό και στοιχεία της primitive τέχνης, τα οποία συνθέτουν ένα προσωπικό στυλ. Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της έκθεσης με τίτλο Από το Πένθος στο Χρώμα που παρουσιάστηκε στο Art Garage στην Αθήνα, τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011.
 
Υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Δήμου Ναυπλιέων
Χορηγός επικοινωνίας Ανατολικός Fm
 
 
Εγκαίνια Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012, ώρα 20.00
διάρκεια έως 22 Ιουλίου, ώρες 20.00-23.00
στον εκθεσιακό χώρο του Βουλευτικού, Ναύπλιο
 

 
 
 

Πατρινοί συγγραφείς στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ «ΠΑΛΑΜΗΔΗ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» στην προσπάθεια στήριξης  του σύγχρονου Ελληνικού βιβλίου, διοργανώνει  την παρουσίαση δύο  βιβλίων σύγχρονων συγγραφέων.  Πρόκειται για τους Πατρινούς συγγραφείς Πέτρο Ψωμά και Εύα Αθανασοπούλου.
Το βιβλίο της Εύας Αθανασοπούλου με τον τίτλο «Μέλαν σώμα, λευκό» είναι το ημερολόγιο της γενιάς του 80 αυτής που ενηλικιώθηκε στις προηγούμενες δεκαετίες και σήμερα ωριμάζει, ανακαλύπτει την αλήθεια και τη φωνάζει με δύναμη που πολλαπλασιάζεται από τη δύναμη και την ελκυστικότητα της πένας της συγγραφέως.
Το βιβλίο του Πέτρου Ψωμά μας βάζει στον κόσμο του Πατρινού καρναβαλιού και μας εκμυστηρεύεται τα μυστικά του. Η δομή του, ακολουθεί την αυστηρή παράδοση, η θεματολογία του παρά τα ερεθίσματα της εποχής, έχει τάσεις στις βαθιές ρίζες μας, στον αρχαίο πολιτισμό μας, σαν να μην έλκει την καταγωγή του από δυτικοευρωπαϊκά αντίστοιχα δρώμενα.
Το αναγνωστικό κοινό του Ναυπλίου θα βρει πολλά ενδιαφέροντα και στα δύο βιβλία.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο  14 Ιουλίου 2012, 8:30μ.μ.  στο χώρο της Βιβλιοθήκης.



 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
«Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»
__&__
Ταχ. Δ/νση: Κωλλέτη 3
Τ.Κ.: 21100 Ναύπλιο
Τηλ.: 27520.27256
Fax: 27520.27256

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Φρίντα Κάλο στο Φουγάρο!




 ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΝΑYΠΛΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 Ιουνίου 2012 -- Τα φώτα άναψαν ξανά στους υπαίθριους χώρους του Φουγάρου (www.fougaro.gr), για να προβάλλουν αυτή τη φορά την ιστορία και τους ρυθμούς της μουσικής παράστασης «Μια Άλλη Φρίντα» της Μάγδας Μαυρογιάννη.
Η παράσταση, μια ιδιαίτερη αφήγηση, παρουσίασε με μουσικό αλλά και συνάμα λογοτεχνικό τρόπο, το έργο της πρωταγωνίστριας και σκηνοθέτιδας Μάγδας Μαυρογιάννη, με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Νομίδου στο πιάνο και της μεσόφωνου Κατερίνας ΡούσσουΤο έργο διερευνά την προβληματική σχέση ανάμεσα στη διάσημη μεξικανή ζωγράφο Frida Kahlo (1907-1954) και την αδελφή της Christina.

κατεβάστε τις φωτογραφίες σε high res





Στο κατώφλι των επίσημων εγκαινίων του, το ΦΟΥΓΑΡΟ ένα μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης, στα πλαίσια της χορηγίας και στήριξής του στο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2012, καλωσόρισε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε δύο συναυλίες.
Η πρώτη έγινε στις 23 Ιουνίου και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το σύνολο Κρουστών ΤΥΠΑΝΑ, με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Δημήτρη Δεσύλλα.
Φεστιβάλ Ναυπλίου
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και διεξάγεται για 21η χρονιά με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Φέτος, και πάλι, παίρνουν μέρος καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές (Γ. Βακαρέλης, Δ. Πλατανιάς, Δ. Γιάκας, Δ. Δεσύλλας, Α. Γουάστωρ, Γ. Λαζαρίδης  κ.α.) καθώς και διακεκριμένοι σολίστες από τη Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία και Λετονία (Jean Louis Steuerman, Arta Arnicane, Katharina Gross, Bjarke Mogensen κ.α.). Το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, με επίκεντρο την κλασσική μουσική, συμπεριλαμβάνει βραδιές με όπερα γκαλά, ρεσιτάλ κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής.
Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Το Σάββατο, 30 Ιουνίου (στο Βουλευτικό, 19:00), ο Γιώργος Βέλτσος και ο Βίκτωρας Αρδίττης θα μιλήσουν για την τέχνη στη σημερινή εποχή.
Το Φεστιβάλ κλείνει το βράδυ της Κυριακής με την Όπερα La Boheme, του Giaccomo Puccini, παραγωγή της φετινής σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.fougaro.gr και το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.nafplionfestival.gr

Επικοινωνία ΜΜΕ:
Μυρτώ Τζαννετάκι / Myrto Tzannetaki
Φουγάρο ΑΕ
Press & Communication
Δεινοκράτους 61
10676 Αθήνα
Αθηνά Βορίλλα / Athina Vorilla
Τ: 6974.991.340
www.fougaro.gr

Γραφείου Τύπου Προβολής και Επικοινωνίας 
του 21ου Φεστιβάλ Ναυπλίου
Κα. Χαρά Πετρούνια
Τ: 6972.710.991