Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Μουσικά πικ-νικ στο ΦΟΥΓΑΡΟ





μ ο υ σ ι κ ά  π ι κ - ν ι κ
με τη Φανή Γεβετζή




Η μουσική είναι χαρά, παιχνίδι, δημιουργική έκφραση για όλους! Ελάτε να απολαύσουμε τον ήλιο σε ένα μουσικό πικ-νικ με τραγούδι, μουσικά παιχνίδια, όργανα Orff, αυτοσχεδιασμό, κατασκευή μουσικών οργάνων κ.ά.




πρόγραμμα
για παιδιά 4-8 ετών
Σάββατο 2 και 23 Μαΐου 2015, ώρα 12.00-13.00
κόστος συμμετοχής  5€
Έκπτωση 20% για 2 αδέλφια, 35% για πολύτεκνους


πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής  27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το Βιβλίο στο Φουγάρο: Παρουσίαση Βιβλίου «Πώς να κάνετε ένα ελέφαντα να χορέψει»


ΝΑΥΠΛΙΟ
ΦΟΥΓΑΡΟ

Παρουσίαση Βιβλίου «Πώς να κάνετε ένα ελέφαντα να χορέψει»

Κυριακή 19 Απριλίου 2015


Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, βραβευμένοι με 1ο Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, παρουσιάζουν την Κυριακή, 19 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο Αίθριο 2, το βιβλίο τους “Πώς να κάνετε ένα ελέφαντα να χορέψει».
Ένα βιβλίο που, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, αποδεικνύει ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει κανείς... αρκεί να μετατρέψει την "αδυναμία" του σε δύναμη!
Οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν και θα ζωγραφίσουν μαζί με τους συγγραφείς κάνοντας τα μικρά μεγάλα και τα αδύνατα δυνατά και στο τέλος έναν ελέφαντα να χορέψει!!
Το βιβλίο που εικονογραφεί ο Άγγελος Αγγέλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Είσοδος ελεύθερη

Το Θέατρο στο Φουγάρο: Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

ΝΑΥΠΛΙΟ

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή

Σάββατο 18 Απριλίου 2015Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η θεατρική ομάδα Κοπέρνικος, έρχεται στο Φουγάρο και παρουσιάζει την ευρηματική της παράσταση για παιδιά με τίτλο: Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή.

Ένα έργο με έντονο διαδραστικό χαρακτήρα που προτείνεται για παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, με τους πνευματώδεις ωστόσο διάλογους του να εγγυώνται τη διασκέδαση και των μεγαλύτερων θεατών.

Το θεατρικό έργο της ομάδας «Κοπέρνικος» μιλάει για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει! Κεντρικός άξονας της πλοκής είναι το ψέμα και μερικές από τις πτυχές του: η πλάνη, η απόκρυψη, η υπερβολή και η παραποίηση. Από πού πηγάζει η ανάγκη για το ψέμα; Ποιες επιθυμίες ικανοποιεί; Δίνει λύση στα προβλήματα ή τα σκεπάζει κρύβοντάς τα προσωρινά; Κύρια συστατικά της παράστασης είναι το χιούμορ, η χειμαρρώδης δράση, η φαντασία και τα παιχνίδια.

25.000 θεατές παρακολούθησαν το έργο στις παραστάσεις του για σχολεία και για ελεύθερο κοινό τις δύο προηγούμενες χρονιές στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ειδική παραγγελία αυτού του έργου από μια Βιβλιοθήκη, πέρα από την θεατρική απόλαυση, στοχεύει επιπλέον στο να εξοικειωθούν οι μικροί και οι μεγάλοι θεατές με την έννοια της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας γενικότερα. Παράλληλα, η πρωτότυπη μουσική του Άγγελου Αγγέλου, και τα μουσικά ηχοχρώματα που σχολιάζουν τη δράση, καθιστούν εντονότερο το συνειρμό θέατρο - μουσική - βιβλιοθήκη.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Σάββατο 18 Απριλίου στις 6 μμ και Κυριακή 19 Απριλίου στη 1 μμ
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Γενική είσοδος 8 ευρώ


Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εργαστήριο μακραμέ …η συνέχεια, στο ΦΟΥΓΑΡΟ










μακραμέ
…η συνέχεια
με τη Νάντια Σωτηροπούλου



Τα Εργαστήρια του Φουγάρου με χαρά επανέρχονται στις συναντήσεις δημιουργίας κοσμημάτων με την τεχνική κομποδετικής μακραμέ! Η Νάντια Σωτηρoπούλου στον πρώτο κύκλο συναντήσεων θα μυήσει τους αρχάριους και θα θυμίσει στους «προχωρημένους» τον απλό κόμπο & τον διπλό d.n.a, το ψαροκόκαλο, το κύμα με χάντρες, πως γίνεται το δέσιμο πέτρας, το σχηματισμό ζιγκ ζαγκ και ένα βραχιόλι με φυλλαράκια. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος με πιο «απαιτητικές» τεχνικές για τη δημιουργία ασύμμετρου κυματιστού περιδέραιου, patchwork με οριζόντιες και κάθετες γραμμές, σχήματος λουλουδιού, βραχιόλια με καμπύλες και πλεξούδα.

πρόγραμμα
για έφηβους και ενήλικες
κάθε Σάββατο από 18 Απριλίου έως 27 Ιουνίου 2015, 19.00-21.00


κόστος συμμετοχής
40 € ο κύκλος 4 συναντήσεων
έφηβοι-φοιτητές -30%, άνεργοι-άνω των 65 -50%
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)


πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής 27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr