Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Η ζωή του Πι» µεταφέρεται στη µεγάλη οθόνη

Τον Ινδό Σουράι Σάρµα (φωτογραφία) δεν τον ξέρει κανείς. Φτάνει όµως που τον ξέρει ο σκηνοθέτης Ανγκ Λι και που τον επέλεξε να ενσαρκώσει έναν δύσκολο ρόλο, αυτόν του 16χρονου Πι Πατέλ, πρωταγωνιστή στο βιβλίο του Γιαν Μαρτέλ «Η ζωή του Πι». 
Το βιβλίο αυτό (στα ελληνικά από τις Εκδ. Ψυχογιός), που κέρδισε το Βραβείο Μπούκερ του 2002, είχε ταλαιπωρήσει έναν ακόµη σκηνοθέτη, τον Μάικλ Νάιτ Σιάµαλαν, δηµιουργό της «Εκτης Αίσθησης», που εν τέλει παραιτήθηκε από την προσπάθεια. Κάτι όχι αφύσικο, αν αναλογιστεί κανείς τις σκηνοθετικές δυσκολίες που µπορεί να έχει µια τέτοια ιστορία: ο Πι Πατέλ φεύγει µε την οικογένειά του και τα ζώα τους για να µεταναστεύσει από την Ινδία στον Καναδά. Το πλοίο όµως βυθίζεται και το αγόρι µένει µόνο του στη σωσίβια λέµβο, παρέα µε µια τίγρη, µια ζέβρα, µια ύαινα και έναν ουραγκοτάγκο. Στο τέλος επικρατεί η τίγρη και το αγόρι καταλήγει να συµβιώσει µαζί της για 227 µερόνυχτα στην καρδιά του Ειρηνικού.

Ο Ανγκ Λι δείχνει πιο αποφασισµένος. Ο σκηνοθέτης µεγάλων επιτυχιών, όπως το «Μυστικό του Brokeback Mountain» (Οσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Χρυσό Λιοντάρι) ή των «Τίγρης και δράκος», «Λογική και ευαισθησία», «Το γαµήλιο πάρτι» επέλεξε τον εντελώς ανίδεο περί την υποκριτική Σάρµα, ανάµεσα σε 3.000 υποψηφίους. «Αναζητήσαµε στην Ινδία ένα νέο που να διαθέτει την αθωότητα εκείνη που θα τραβήξει την προσοχή µας, το βάθος του χαρακτήρα που θα ραγίσει τις καρδιές µας και την αναγκαία φυσική αντοχή για να ενσαρκώσει τον Πι στο ταξίδι του», είπε ο Λι. 

via http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4604473 

1 σχόλιο:

  1. Αχ τέλεια! Έχω διαβάσει το βιβλίο ήδη τρεις φορές και ανυπομονώ για την ταινία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή