Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

Η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου

anthos16
Άποψη των εσωτερικών χώρων της βιβλιοθήκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Κύτταρο του Φουγάρου, η Βιβλιοθήκη Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, τροφοδοτεί και στηρίζει τις πνευματικές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, υποστηρίζοντας το έργο του Φουγάρου.

anthos14   anthos15

ΟΡΑΜΑ

Χώρος Σκέψης, Αναζήτησης, Επικοινωνίας. Κέντρο Γνώσης και Δημιουργικής Έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Καλλιεργεί δημιουργικά το ζην ενσυνειδήτως.



Η Βιβλιοθήκη Ανθός ιδρύθηκε το 2000. Δημιουργήθηκε από την προσωπική βιβλιοθήκη της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε από άλλες δωρεές βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικού υλικού. 
Πρόκειται για μία Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών το υλικό της οποίας αποτελείται από τίτλους σε τρεις κυρίως γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Περιλαμβάνει περίπου 14.000 βιβλία, 150 τίτλους περιοδικών και εφημερίδων εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και αρχειακό υλικό για καλλιτέχνες.

Επίσης, εκτίθεται ένα μέρος από τη συλλογή σύγχρονης τέχνης της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, που κατά περιόδους θα εναλλάσσεται.

anthos10    anthos11

 
Η Βιβλιοθήκη Ανθός διατηρεί επίσης ένα blog στη διεύθυνση http://anthoslibrary.blogspot.com, για τη διαρκή ενημέρωση των φίλων της, ενώ ο κατάλογός της είναι αναρτημένος στη διεύθυνση: http://opac.fougaro.gr/

Από το 2008, η Βιβλιοθήκη Ανθός έχει δημιουργήσει διαύλους συνεργασίας με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, μουσεία, πινακοθήκες, σχολεία και πανεπιστήμια. Στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις και εργαστήρια που αφορούν στον εθιμικό κύκλο. Από το 2010, η Βιβλιοθήκη Ανθός συνεργάζεται με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, που εδρεύει στο Ναύπλιο.

anthos13    anthos12    






Ο χώρος της Βιβλιοθήκης λειτουργεί ως αναγνωστήριο, 
αλλά και δανειστικά για τα μέλη της.

Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα και Τρίτη κλειστά
Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00 έως 20.00
Σάββατο 10.00 έως 18.00
Κυριακή 11.00 έως 16.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου