Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μουσικός Ιούνιος στο Ναύπλιο

Μουσικός Ιούνιος στο Ναύπλιο

 
Την 22η χρονιά του γιορτάζει φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπής και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας και έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής.

Φέτος διοργανώνεται από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 45 καλλιτεχνών, οι οποίοι θα δώσουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις συνολικά 10 διαφορετικές βραδιές.


Όλη η πόλη θα πλημμυρίσει από μουσική και έντονα συναισθήματα στους καθιερωμένους συναυλιακούς χώρους του Ναυπλίου, που είναι το Βουλευτικό, το Παλαμίδι, η πλατεία Αγίου Γεωργίου, ενώ φέτος προστίθεται και η πλατεία της Αρβανιτιάς και ο πολιτιστικός χώρος Φουγάρο, που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά.

Με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, και την οργανωτική ευθύνη της Εταιρείας Συναυλιών Φόρμιγξ, το 22ο Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει ως κεντρικό κορμό την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία.


Το βασικό πρόγραμμα διανθίζεται με ξεχωριστές μουσικές κλασικών και σύγχρονων συνθετών, αλλά και με διακεκριμένους διεθνώς καλλιτέχνες.

Το 22ο Φεστιβάλ, ως δημιουργική - εκπαιδευτική προσφορά στον κόσμο της μουσικής, συστήνει στο κοινό ένα νέο, 7μελές σύνολο, το Ensemble του Φεστιβάλ του Ναυπλίου/ Nafplion Festival Ensemble, το οποίο θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στις 23 Ιουνίου.


Παράλληλα, σημαντική είναι η προσφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η οποία τιμά για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ, αυτή τη φορά με ένα Gala του Μπαλέτου της, που θα παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου, στην Πλατεία της Αρβανιτιάς.

Από ένα μακρόχρονο, επιτυχημένο Φεστιβάλ, όπως αυτό του Ναυπλίου, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι σολίστ της κλασικής μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεχωριστούς ερμηνευτές από Ελλάδα, Δανία, Αυστρία, Πολωνία, Λιθουανία, Γαλλία και στο κλείσιμό του επιφυλάσσει στο κοινό μία βραδιά - έκπληξη, αφιερωμένη στον υπέροχο κόσμο του Αρχαίου Ελληνικού Συμποσίου και στα Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και τη μουσική, που το συνόδευαν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου