Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

3o Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας σε Ναύπλιο και Επίδαυρο

  -  

Το 3o Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 & 13 Οκτωβρίου 2013, στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο. Όπως είχε ήδη αναγγελθεί κατά το 1ο Συνέδριο (2007) και κατά το 2ο Συνέδριο (2010) στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, κάθε τρία χρόνια θα πραγματοποιείται μια Διεθνής Συνάντηση με αντικείμενο τη Δραματοθεραπεία και την Παιγνιοθεραπεία. Εφέτος η επιθυμία και η αναγκαιότητα μας οδήγησαν σε νέες συναντήσεις, συνθέσεις και συνεργασίες.

Για πρώτη φορά το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τρεις φορείς:

- Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
- Την Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας (ΕΔΠΕ)
- Το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας «ΑΙΩΝ».
Υποστηρικτές μας σ’ αυτήν την συνδιοργάνωση θα είναι το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο και πολλοί άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς.

Η θεματική του 3ου Συνεδρίου είναι:
«Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία στον ΚΟΣΜΟ.
Συνάντησης, Σύνθεσης, Συνέργειας ΤΟΠΟΣ».

Τα τρία «Συν» περιέχουν, όπως αναφέρει η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του 3ου Συνεδρίου, μία νέα δυναμική που συνδυάζει την επιστημονική με τη φιλοσοφική προσέγγιση της Δραματοθεραπείας και της Παιγνιοθεραπείας καθώς συνιστούν πολύτροπες θεραπευτικές μεθόδους.

Αλλάζει επίσης ο τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου, καθώς θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο και στην Επίδαυρο. Οι εργασίες του Συνεδρίου τις δύο πρώτες ημέρες, θα διεξαχθούν στη πόλη του Ναυπλίου και την τρίτη ημέρα, θα γίνει επίσκεψη στο Ασκληπιείο και το Θέατρο της Επιδαύρου. Εκεί, που ίσως για πρώτη φορά συναντήθηκαν το Δράμα και η Θεραπεία «Η Δραματοθεραπεία και η Παιγνιοθεραπεία στον Κόσμο».

Ένα διαχρονικό και συγχρονικό ταξίδι στα γεγονότα, στις τάσεις, στις προοπτικές, στα ανοίγματα, στις συνεργασίες. Τελικά, ο τόπος είναι και ο τρόπος που με την εντροπία του αλλά και τη δυστροπία του προβάλλεται επάνω μας και ενσωματώνεται στους καθημερινούς μας ρόλους, τονίζει το Προεδρείο του Συνεδρίου που αποτελούν η Άλκηστη ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ, η Κωνσραντίνα ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΧΟΥ και ο Στέλιος ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου