Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, 6 Οκτωβρίου 2013


  -  
 
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί στη μεγαλύτερη εκδήλωση παρατήρησης πουλιών της Ευρώπης («EuroBirdwatch13») το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη σε περισσότερες από 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Φέτος, για 20η χρονιά, η BirdLife International προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της μετανάστευσης των πουλιών στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Στόχος της γιορτής είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ομορφιά της μετανάστευσης και τις ανάγκες των μεταναστευτικών πουλιών. Η φετινή διοργάνωση στην Ελλάδα περιλαμβάνει εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, προβολές και παρουσιάσεις, περιβαλλοντικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να περάσουν μια ξεχωριστή ημέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα πουλιά του τόπου μας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International. Πέρυσι, συμμετείχαν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι από 34 χώρες, οι οποίοι παρατήρησαν περισσότερα από έξι εκατομμύρια πουλιά μόνο μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου! Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τις διοργανώνει και συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με τη συνεργασία Δήμων, Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

ΝΑΥΠΛΙΟ Υγρότοπος Καλύβια, Παραλιακή Νέας Κίου-Ναυπλίου
Κυριακή 6 Οκτωβρίου10:30- 14:00

Παρατήρηση πουλιών ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες:
τηλ. 27510 52303
e-mail: mail@kpe-arg.arg.sch.gr
www.kpenkiou.sch.gr

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου