Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κύκλο σεμιναρίων πάνω στο αφηγηματικό θέατρο ξεκινά ο ΔΟΠΠΑΤ, με την ηθοποιό Γιασεμί Κηλαηδόνη


Κύκλο σεμιναρίων πάνω στο αφηγηματικό θέατρο ξεκινά ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με την ηθοποιό Γιασεμί Κηλαηδόνη, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016. 

Το «Αφηγηματικό Θέατρο» είναι ένα είδος θεάτρου με μια ιδιαίτερη επικοινωνιακή δυναμική. Ο αφηγητής/ηθοποιός χρησιμοποιεί το λόγο σαν το βασικό του εκφραστικό εργαλείο. Μαθαίνει να αφουγκράζεται και να μεταφέρει τις δονήσεις και τα σχήματα του λόγου μέσα από το σώμα του κάνοντας την παρουσία του ζωντανή και σημαίνουσα. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες και θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18:00 -21:00 στο Τριανόν .

Μετά την ολοκλήρωση του Κύκλου των Σεμιναρίων θα παρουσιαστεί η δουλειά των συμμετεχόντων σε μορφή θεατρικής παράστασης.

Στα σεμινάρια αυτά οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στην ανάδειξη της μουσικότητας και ρυθμικότητας του λόγου, θα ανιχνεύσουν την προφορικότητα κάτω από το γραπτό κείμενο και θα εξερευνήσουν τη διπλή φυσιογνωμία του ρόλου του ηθοποιού στο αφηγηματικό θέατρο, δηλαδή του αφηγητή της ιστορίας και συγχρόνως των ηρώων της αφήγησης

Το υλικό πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι συμμετέχοντες είναι κείμενα λογοτεχνικά, λαογραφικά και ιστορικά της περιοχής του Ναυπλίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνείτε τις εργάσιμες ημέρες 11:00 – 13:00 με την κυρία Νατάσσα Γιοβάνου στο τηλέφωνο 27520 27096.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου