Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Το αποκριάτικο πρόγραμμα στο Ναύπλιο και τα χωριά


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Δρέπανο, Ώρα 19:00 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δρεπάνου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Δρεπάνου και η Ένωση Πολιτισμικών Δραστηριοτήτων Δρεπάνου « ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΖΟΣ» διοργανώνουν αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές, χορούς, παραδοσιακές γκόγκες, άφθονο κρασί, γαλατόπιτες και διάφορα εδέσματα.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Νέο Ροεινό, Ώρα 19:30 Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ροεινού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι με σουβλάκια, άφθονο κρασί, μουσική και πολύ κέφι.

Ναύπλιο Βουλευτικό, Ώρα 20:00 Μουσικό αφιέρωμα με τίτλο « Από την Καντάδα στο Ρεμπέτικο και το Λαϊκό» από το Μουσικό Εργαστήριο του 1ου ΓΕΛ Ασπροπύργου, σε ένα μουσικό ταξίδι από το 1930 έως το 1970, με μουσικούς, χορευτές και τη συμμετοχή του νέου συνθέτη Γιώργου Τσίγκου.

Νέα Τίρυνθα, Ώρα 21:00 Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην ταβέρνα «Αλέξανδρος» στον Προφήτη Ηλία.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ναύπλιο, Ώρα 11:00 – 13:00 Πλατεία Συντάγματος και Τριανόν «Ποιος είμαι εγώ?» Εικαστικό εργαστήρι μάσκας με… Ένα Καλειδοσκόπιο.
Παράλληλα ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ καλούν όλους τους μικρούς μας φίλους σε ένα αποκριάτικο party με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με αποκριάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Νικολόπουλου και με αποκριάτικους σκοπτικούς χορούς από το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού. Την παρέα θα ζωντανέψουν τα αγαπημένα σε όλους μας ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ, τα οποία θα προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία. Ο Παπαστρούμφ, η Στρουμφίτα και η παρέα τους διασκεδάζουν τους μικρούς μας φίλους με Jοggleur, Clown, Ξυλοπόδαρους και πολλές εκπλήξεις!

Ανυφί, Ώρα 12:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανυφίου « Ο Μάη – Νικόλας» διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στο κεντρικό καφενείο του χωριού. Θ’ αναβιώσουν παλιά έθιμα της περιοχής, θα γευτούμε παραδοσιακές νοστιμιές όπως γκόγκες, γαλακτομπούρεκα και άλλα εδέσματα. Θ’ ακολουθήσει χορός με παραδοσιακή ζωντανή μουσική.

Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Αραχναίο, ΄Ωρα 10:30 Τσικνίσματα με σουβλάκια, μασκαράδες, τραγούδια και χορό στο δημοτικό σχολείο του χωριού

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Ναύπλιο, Πλατεία Καποδίστρια Ώρα 17:00 – 19:00 και 20:00 – 21:30 Μουσική εκδήλωση από την Οικογένεια Χριστοδούλου με DJ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΡΟΥΣΤΩΝ Ναύπλιο, Ώρα 19:00 Η ομάδα Batuca – Oυρανοκατέβατο με τα κρουστά τους δίνουν τον αποκριάτικο ρυθμό της βραδιάς παίζοντας στους δρόμους και στα σοκάκια της παλιάς πόλης τ’ Αναπλιού.

ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙΑ
Ναύπλιο, Ώρα 20:00 Πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού, η Χορευτική Ομάδα Σωματείου «Φίλοι ΠΛΙ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας και η Σχολή Χορού Τάτση ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων κρατώντας τα πολύχρωμα γαϊτανάκια τους και σε ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς καταλήγουν στην πλατεία Συντάγματος για να τα πλέξουν σε χορευτικούς σχηματισμούς.
Ναύπλιο, Πλατεία Συντάγματος  Ώρα 21:30 Η Χορευτική Ομάδα του Σωματείου « Φίλοι ΠΛΙ» παίρνει και πάλι τη σκυτάλη για ένα αποκριάτικο party στο Modus café αλλά και σ’ όλη την πλατεία. Προτείνουμε να μεταμφιεστείτε….. « ΑΘΛΗΤΙΚΑ» ένεκα 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου 2016……που ξημερώνει!

Πουλακίδα, Ώρα 19:00 Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με φωτιές, σουβλάκια και μουσική!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ Ναύπλιο, Πλατεία Φιλελλήνων Ώρα 10:00 – 12:00
Μουσική εκδήλωση από την Οικογένεια Χριστοδούλου με DJ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου.


ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΡΟΥΣΤΩΝ, Ναύπλιο Η ομάδα Batuca -Oυρανοκατέβατο με τα κρουστά τους προαναγγέλλουν την εκκίνηση των 5 και 2,5 χ.λ.μ. και δίνουν το σήμα της λήξης του 3ου Μαραθωνίου Ναυπλίου.

ΠΡΟΝΟΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑ Ναύπλιο, ώρα 15:00 Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, μασκαρεμένα, γυρνούν τις γειτονιές και ντελαλούν την Προνοιώτικη Αποκριά.

Ναύπλιο, ώρα 16:00 Οδός 25ης Μαρτίου – Μαρμαρένια Βρύση Η ορχήστρα Ambassadors αποτελούμενη από 30 όργανα και 4 τραγουδιστές μας διασκεδάζει με ελληνική μουσική. Συνεχίζει ο Άρης Αντωναράκης και η Προνοιώτικη Παρέα για να μας συνοδεύσουν με το γνωστό τους κέφι στο χορό και τη διασκέδαση. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Η ιστοσελίδα «Πρόνοια…συνοικία τ’ όνειρο».

Μάνεση Ώρα 17:00 Αποκριάτικα μπερδέματα στην πλατεία του χωριού. Clown και Jοggleur μπερδεύουν – ξεμπερδεύουν τους μικρούς καρναβαλιστές με κορδέλες, κομφετί και απίθανες χορευτικές φιγούρες. Ώρα 19:00 Παραδοσιακό αποκριάτικο ξεφάντωμα στην πλατεία του χωριού. Άναμμα φωτιάς, τσίκνισμα, παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί, χορός, μουσική, κέφι μέχρι το πρωί.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ναύπλιο, Ώρα 19.00 Το Μικτό Πολυφωνικό Τμήμα της Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ, σας ταξιδεύει μελωδικά, με παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια, επτανησιακές καντάδες και latin, στους δρόμους και στις πλατείες της παλιάς πόλης τ’ Αναπλιού. Διδασκαλία-Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης.

Ναύπλιο, Ώρα 20.00 Ξενοδοχείο Park Οι ομάδες Γ.Ε.Ν – Α.Ο.Ν διοργανώνουν αποκριάτικο χορό στο Ξενοδοχείο PARK. Στην εκδήλωση θα γίνει βράβευση της Πρωταθλήτριας Ομάδας Κορασίδων.

Πυργιώτικα, Ώρα 19:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργιωτίκων « Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού, με πολύ χορό, παραδοσιακά εδέσματα, άφθονο κρασί και καύση Καρνάβαλου.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ναύπλιο Πλατεία Συντάγματος, Ώρα 11:00  Για 26η συνεχή χρονιά περιμένουμε τους φίλους μας στο « Παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού».  Επιμέλεια: Γιώργος Αλεξίου

Ασίνη, Ώρα 19:00  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης διοργανώνει αποκριάτικο χορό στην πλατεία του χωριού με αναμμένες φωτιές, σουβλάκια, άφθονο κρασί, αερόστατα και καύση του Καρνάβαλου.

Ίρια, Ώρα 19:00 Αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Ιρίων με άφθονο κρασί, σουβλάκια και παραδοσιακά χορευτικά.

Αγία Παρασκευή – Τσέλο, Ώρα 20:00  Αποκριάτικη γιορτή στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής – Τσέλο με φωτιές, μουσική, σουβλάκια και δωρεάν κρασί!

Μιδέα, Ώρα 20:00  Ο Νέος Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιδέας « Η Αλκμήνη» σας προσκαλεί όλους να αναβιώσουμε το έθιμο του Αρβανίτικου γάμου». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει νωρίς το απόγευμα με τα έθιμα και την περιφορά του γάμου στα γύρω χωριά. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με φωτιά, βραστό στα καζάνια και διάφορα εδέσματα. Το γλέντι συνεχίζεται μέχρι το πρωί στις δύο ταβέρνες του χωριού.

Πλατανίτη, Ώρα 20:00  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιτίου διοργανώνει παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού με άφθονο φαγητό, ποτό, μασκαράδες, πολλές λιχουδιές, ψησταριές και τσικνίσματα με τη συνοδεία παραδοσιακής αποκριάτικης μουσικής.

Αγία Τριάδα, Ώρα 20:30  Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας διοργανώνει αποκριάτικο χορό με έθιμα από τον κύκλο των Απόκρεω στην κοσμική ταβέρνα  «Πανταζής» στο Κεφαλάρι.

Πουλακίδα, Ώρα 21:00  Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πουλακίδας διοργανώνει τον αποκριάτικο χορό του στην ταβέρνα « Τα Σαββάκια» στο Ανυφί.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 Βενετσιάνικο Ναύπλιο, Ώρα 19:30

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Σωματείο «Φίλοι ΠΛΙ» σας προσκαλούν στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο»! Η θεατρική ομάδα «Προσκήνιο» περιπατεί στην παλιά πόλη προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο»! Ομάδες θεάτρου δρόμου από το Helix- Θέατρο και ομάδες ντόμινο ξεκινούν το καρναβαλικό τους παιχνίδι από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο Δρόμο, την Αμαλίας, την Σταϊκοπούλου και την Μπουμπουλίνας φτάνουν στις εισόδους της πλατείας Συντάγματος και εκεί παγώνουν.  Τα φώτα πέφτουν στα μπαλκόνια και η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου παίρνει το λόγο για να μας ταξιδέψει σ΄ ένα ΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας. Οι ομάδες Θεάτρου Δρόμου, τα Ντόμινο και οι Batuca γεμίζουν τη σάλα της πλατείας χορεύοντας σε ρυθμούς Ταραντέλας!!! Οι 3Haunted Chords με Rock n’ Roll και Swing για χορό!

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ναύπλιο Πλατεία Συντάγματος – Τριανόν Ώρα 11:00 Παιχνίδια με καλούς και κακούς πειρατές, αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή πειρατικής μάσκας από το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».

Ώρα 11.30 Η Χορωδία Νέων Παιδιών «tamperamento».
Παρουσιάζει πρόγραμμα με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο συνδυάζοντας το χορωδιακό τραγούδι, την κίνηση και το χορό. Διδασκαλία-Διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης


Ώρα 12:00
H Φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ παρουσιάζει αποκριάτικο ρεπερτόριο με κομμάτια latin, jazz σε ρυθμούς και μελωδίες, Swing, tango, vals, rumba, samba, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά. Ένα ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή με διάθεση και κέφι την τελευταία ημέρα της Αποκριάς!
Διδασκαλία – Διεύθυνση: Αρχιμουσικός Θεοδόσης Αντωνιάδης.


ΤΟΛΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ Ώρα 11:00 -13.00 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τολού και τα μέλη της Καρναναβαλικής Επιτροπής διοργανώνουν το Τολιανό Καρναβάλι. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο κέντρο του Τολού με δραστηριότητες για τα παιδιά, μπαλονοκατασκευές, κατασκευή χαρταετού, face painting, ομαδικά παιχνίδια και θα κορυφωθούν με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τραγούδι από υπέροχους διασκεδαστές.

Ώρα 17:00 Έναρξη παρέλασης καρναβαλιστών και αρμάτων στο πνεύμα της παλιάς Αποκριάς. Θ΄ ακολουθήσει βράβευση του καλύτερου άρματος και της πιο επιτυχημένης αμφίεσης και κλήρωση με πολλά δώρα!

ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ώρα 17.00 Μαριονέτες και Καρναβαλιστές πλημμυρίζουν την πόλη με χορούς και σκαμπριόζικα παιχνίδια με το κοινό! Ανακαλύψτε τους.

Ώρα 18.00 Η Καρναβαλική παρέλαση ξεκινά από τις οδούς Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας, περνά τις οδούς Συγγρού και Μπουμπουλίνας για να φτάσει στο λιμάνι (θέση Π). Καρναβαλιστές… Μαριονέτες….. Φευγάτοι… Ονειροπαρμένοι….. σε ξέφρενους Διονυσιακούς ρυθμούς και όχι μόνο…με παιχνίδια και πειράγματα συνοδεύουν τον  Ονειροπαρμένο Βασιλιά Καρνάβαλο στο ταξίδι του προς την καύση.

Ώρα 19.30 Ο Αναπλιώτικος Καρνάβαλος μας αποχαιρετά με πολύ μουσική και λιγότερα βεγγαλικά…ένεκα η κρίση

Ώρα 20.00 Συναυλία από νεανικά σχήματα για νεολαίους και νέους ενήλικες για μέχρι το πρωί ξεφάντωμα

Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Αγία Παρασκευή – Τσέλο, Ώρα 11:00
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής – Τσέλο διοργανώνει γλέντι την Καθαρά Δευτέρα, για τα κούλουμα στο χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική!


via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου