Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τελείωσε γιορτινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                         
Τελείωσε γιορτινά η Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης


Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Για τη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας τα παιδιά από όλες τις βιβλιοθήκες έγιναν σεφ για να ετοιμάσουν γλυκά και αλμυρά «σημεία», τα γνωστά «καναπεδάκια». Τα παιδιά ακόμα κι όταν μαγειρεύουν στη βιβλιοθήκη, ψάχνουν μέσα στα λεξικά και στα βιβλία, αυτή τη φορά για την ερμηνεία αυτής της αστείας λέξης που η αρχή της ιστορίας της φτάνει μέχρι την αρχαία Ελλάδα.

Με αυτό τον τρόπο υποδέχτηκαν τους γονείς τους και τους φίλους τους στις βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και παρουσίασαν τα έργα τους: ζωγραφιές, κατασκευές, μικρές ταινίες βίντεο, φωτογραφίες. Τους υποδέχθηκαν επίσης, με τις ιστορίες που έγραψαν, συμμετέχοντας σε ένα πανελλήνιο εργαστήρι συγγραφής από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη αλλά και με τις ιστορίες που κάθε παιδί διάβασε και φύλαξε στη μνήμη του αυτό το καλοκαίρι. Ήταν μια γιορτή που οι καλεσμένοι ένιωσαν τη χαρά των παιδιών, γεύτηκαν τις νοστιμιές που είχαν ετοιμάσει, μοιράστηκαν τις καλοκαιρινές αναμνήσεις τους και έδωσαν την υπόσχεση η κάθε βιβλιοθήκη να αποτελεί σημείο συνάντησης όλο το χρόνο!

Στο πλαίσιο της φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας, αξιοποιήθηκε δημιουργικά η προτεινόμενη από την Εθνική Βιβλιοθήκη βιβλιογραφία 100 τίτλων παιδικών βιβλίων. Η σχέση των παιδιών με την ανάγνωση επαναπροσδιορίστηκε και οι Βιβλιοθήκες μετατράπηκαν σε ζωντανούς χώρους πειραματισμού, αλληλεπίδρασης και μάθησης.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα. Η Εθνική Βιβλιοθήκη αναπτύσσει δυναμικά το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και σχεδιάζει νέες δράσεις τόσο για τη νέα σχολική χρονιά όσο και για το επόμενο καλοκαίρι.



Ιστοσελίδα διοργάνωσης:network.nlg.gr                 Hashtag διοργάνωσης: #KE2017gr
Επικοινωνία: media@nlg.gr                                      Τηλέφωνο: 6932-48.39.21

          

Το ΦΟΥΓΑΡΟ και η ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ συμμετείχε για πρώτη φορά 

και οργάνωσε 28 δράσεις για 178 παιδιά από 3,5-13 ετών

με τη συνδρομή των εμψυχωτών 


Δέσποινα Φλεβάρη, Κατερίνα Δελοπούλου, 
Ειρήνη Λάμπρου, Κατερίνα Δήμα,
Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη, Μυρσίνη Αρώνη, 
Χριστίνα Τσεκούρα, Νικολέτα Αντωνίου,
Ελένη Αραμπού, Αρίστη Κούρτογλου, Φούλη Λούκα,
Πόπη Καλκούνου, Γεωργία Μήκου, Μαρία Μπακάλη, 
Βασιλική Ξυλά, Αθηνά Μαρινάκη, 
Γιώργος Ρόκιζας, Νίκος Σουλιές

που υποστήριξαν εθελοντικά 
και ουσιαστικά 
τις περιπέτειες από σημείο σε σημείο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου