Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ευρωπαϊκή Nύχτα Μουσείων στο Ναύπλιο! Σάββατο 18 Μαϊου 2019

Όλα τα μουσεία και οι χώροι τέχνης του Ναυπλίου ανοίγουν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ στις 18 Μαϊου
Συμμετέχουν:
-Μουσείο Παιδικής Ηλικίας “Σταθμός”
-Το Φουγάρο
-Η Εθνική Πινακοθήκη & Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου
-Το Πολεμικό Μουσείο-Παράρτημα Ναυπλίου
-Η Δημοτική Πινακοθήκη – Βουλευτικό
-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου
-Ο Εκθεσιακός-Πολιτιστικός Χώρος Ναυπλίου Alpha Bank
-Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα-Μουσείο “Β.Παπαντωνίου”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ»
 
Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου θα συγκεντρωθούν στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας στις 7.00 το απόγευμα για να επιβιβαστούν στο τρενάκι της πόλης, που θα τους μεταφέρει σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου θα αναγγείλουν την έναρξη της “Νύχτας των Μουσείων”.


ALPHA BANK ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
Στη φετινή εκδήλωση του Εκθεσιακού Πολιτιστικού Χώρου της Alpha Bank η νέα μουσικοσυνθέτης Κατερίνα Πολέμη θα παρουσιάσει την παράσταση «Αγάπη, Love, Amor». Με τη συνοδεία του βιολονίστα Βαγγέλη Τούντα, η Κατερίνα Πολέμη θα ερμηνεύσει μία επιλογή από ελληνικά τραγούδια, όπως το «Μινόρε της αυγής» και το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», γνωστά ξενόγλωσσα τραγούδια, καθώς και δικά της κομμάτια, αντιπροσωπευτικά της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί 21.00 με 22.00, στον πεζόδρομο έξω από τον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Τραπέζης.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 
Ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ
 
Ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.


ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 
«Μουσική περιήγηση» μέσα από τον κινηματογράφο
Το κιθαριστικό σύνολο και τα σύνολα εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας θα παρουσιάσουν αγαπημένα μουσικά κομμάτια από τον κινηματογράφο, στον αύλειο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 20.30.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατσαρός Βασίλης, Τετώρος Μιχάλης και Καγκαρά Ουρανία.


ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
 
Το Πολεμικό Μουσείο-Παράρτημα Ναυπλίου θα φιλοξενήσει στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του, τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ IV Μεραρχίας Πεζικού (Τρίπολης), η οποία θα παίξει έντεχνα, ελαφρολαϊκά και τζαζ κομμάτια. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της μόνιμης έκθεσης από το προσωπικό του Μουσείου και να απολαύσουν ζωντανή μουσική με μικρό κέρασμα.


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ”
 
Το μουσικό σχήμα “Ελληνικός Διπλός” θα φιλοξενηθεί στην αυλή του Μουσείου, με αγαπημένα τραγούδια από την έντεχνη και ροκ ελληνική και ξένη σκηνή. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Γιώργος Ζαμάνης (φωνή), Δημήτρης Τότσικας (κιθάρα, φωνή), Βασιλική Μπουλμέτη (ακορντεόν).


ΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ
 
Με αφορμή τη Νύχτα Μουσείων, η «Βιβλιοθήκη» θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 12 το βράδυ! Με ένα ποτήρι κρασί και ήχους από jazz standards από τους Jumibow Groove Trio γνωρίζουμε τη «Βιβλιοθήκη» και τους θησαυρούς που κρύβει! Στα τραπέζια της θα βρείτε όλες τις τελευταίες εκδόσεις περιοδικών σύγχρονης τέχνης και η οθόνη θα μας ξεναγήσει στα μεγαλύτερα μουσεία του εξωτερικού.
 via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου