Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο ΦΟΥΓΑΡΟ! Παρουσίαση βιβλίου στις 29 Φεβρουαρίου.


Tsalikoglou
ΝΑΥΠΛΙΟ

LIBRARY5

Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 7μμ, η Βιβλιοθήκη του FOUGARO ARTCENTER και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» της ψυχολόγου και συγγραφέα, Φωτεινής Τσαλίκογλου. Η ψυχολόγος Μαρία Ιωαννίδου συζητά με τη συγγραφέα, θέτοντας τα δικά της ερωτήματα γύρω από το νέο της βιβλίο, αλλά και το συνολικό της έργο.

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο τελευταίο της έργο παρουσιάζει απροσδόκητες ιστορίες που τονίζουν την ελπίδα της ζωής αλλά και τον φόβο του ατόμου γύρω από το άγνωστο. Δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο αφηγηματικό σύμπαν που κυριαρχεί η έκπληξη, η αγωνία αλλά και ο αγώνας των λογοτεχνικών της χαρακτήρων να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους.

«Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» θα προβληματίσουν και θα δώσουν απαντήσεις στην εσωτερική φωνή μας, ενώ η συνομιλήτρια Μαρία Ιωαννίδου θα μας φέρει πιό κοντα στην αθέατη πλευρά της Φωτεινής Τσαλίκογλου.

Φωτεινή Τσαλίκογλου

H Φωτεινή Τσαλίκογλου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία. Είναι συγγραφέας και καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει τα μαθήματα 'Κλινική Ψυχολογία μέσα από τη Λογοτεχνία και την Τέχνη' και 'Εγκληματολογική Ψυχολογία: Κλινικές Εφαρμογές'. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και δοκιμίων. Είναι συγγραφέας των μυθιστορημάτων, "Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ", "Έρως φαρμακοποιός", "Ονειρεύτηκα πως είμαι καλά", "Το χάρισμα της Βέρθας" (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2010 του ΕΚΕΒΙ). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες όπως αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, τούρκικα και κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική. Το μυθιστόρημα "8 ώρες και 35 λεπτά" (The Secret Sister), που κυκλοφορεί στην Ευρώπη και την Αμερική, διακρίθηκε από το World Literature Today ως ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα μεταφρασμένα βιβλία του 2015. Η ιταλική του μετάφραση (Sorella segreta) από τον Maurizio de Rosa, τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα.

Μαρία Ιωαννίδου

Η Μαρία Ιωαννίδου σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία υγείας από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής. Επιπλέον έχει συνεργαστεί εθελοντικά με φορείς και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε συλλόγους  συντονίζοντας ομάδες αυτογνωσίας και σχολές γονέων. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

Έναρξη:
7μμ

Είσοδος Ελεύθερη


Τηλέφωνο:

27520 47380

Email:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου