Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ο Γιάννης Ρούσος παρουσιάζει το βιβλίο του στο ΦΟΥΓΑΡΟ την Κυριακή 25/10

 Τα κβάντα της ελπίδας (2020)

Πριν δεκατέσσερα χρόνια, το τελευταίο μεγάλο πάρτι στην περιοχή κατέληξε στην αιματηρή σύγκρουση δύο ατόμων, που συνέτριψε τον ψυχισμό μιας γυναίκας. Δύο φίλοι –που την αγαπούσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο– έφτιαξαν έναν ψεύτικο, παράλληλο κόσμο, προσπαθώντας να της δώσουν τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα σ’ αυτόν και ελπίζοντας πως συμβιώνοντας σ’ αυτή τη νέα πραγματικότητα, θα καταφέρουν να την κάνουν να τους αγαπήσει κι αυτή. Τέσσερα άτομα, σε μια «παράσταση» χωρίς καμία λογική, οδηγούμενοι μόνο από την τυφλή και άτοπη ελπίδα. 

Σήμερα –αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας– θα ξαναβρεθούν στο ίδιο μέρος. Συντετριμμένοι από τη ζωή, κουρασμένοι από τη θλίψη, παραδομένοι στη ζαλάδα των καταχρήσεων, επιστρέφουν εκεί που γεννιέται από το μηδέν η ελπίδα. Για άλλη μια φορά, θα βυθιστούν στην ίδια ιστορία για να βγουν στην επιφάνεια, στον καθαρό αέρα και να σωθούν. Ό,τι και να σημαίνει αυτό για τον κάθε πρωταγωνιστή της ιστορίας. 
Ο Γιάννης Ρούσος γεννήθηκε τον Νοέμβρη του 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Υπολογιστών. Κατοικεί στο Ναύπλιο και έχει δύο γιους.

Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα έργα του με τίτλους:

·       Τζόγια

·       Ποτέ το τελευταίο τσιγάρο  

·       Πάροδοι
(τόμος που περιλαμβάνει τα κείμενα με τίτλους: Περάσματα, 1124. Μην υποτιμήσεις τη μισαλλοδοξία του πλησίον σου, Παρακοιμώμενοι, Ξηρά τροφή για το ξημέρωμα) 

·       Άρχοντας βασιλιάς   

Ένα διήγημα του έχει συμπεριληφθεί στη συλλογική έκδοση «η Αθήνα και το βιβλίο» των εκδόσεων Ιανός.

Το μυθιστόρημα του με τίτλο «τα κβάντα της ελπίδας» εκδόθηκε την άνοιξη του 2020.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου