Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Έληξε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής-Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους- Μυκηνών

  -
 Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο έπεσε η αυλαία για τη μεγάλη ανοιξιάτικη καλλιτεχνική γιορτή της μαθητικής κοινότητας, το «1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών», που διοργάνωσε η ΚΕΔΑΜ με τη συνεργασία του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολύς κόσμος παρακολούθησε τις δημιουργίες και τα ταλέντα της Αργειακής μαθητικής νεολαίας όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό & Επαγγελματικό Λύκειο).

Θέατρο, τραγούδι, χορός, θέατρο σκιών, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εθελοντισμός, κατασκευές, συλλογές, ντοκιμαντέρ, ταινίες κινουμένων σχεδίων, μαθητικά έντυπα. Αυτές ήταν οι δράσεις που ¨ξεδιπλώνονταν¨ καθημερινά στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο για μία εβδομάδα. Ο χώρος του ¨πλημμύρισε¨ από χρώματα, ποιήματα, κόμικς, σχέδια, φωτογραφίες, εικόνες, μουσική, τραγούδια και ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την ποιότητα των δράσεων.

Η ανταπόκριση των καθηγητών και των μαθητών τους στο κάλεσμά της ΚΕΔΑΜ για το «1ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών», στις αρχές του Μαρτίου 2012, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Aυτό δείχνει ότι ένας μεγάλος αριθμός νέων θέλει να εκφραστεί με την τέχνη, να δημιουργήσει, να καλλιεργήσει την ευαισθησία του και να συνεχίσει την παράδοση της ελληνικής πολιτιστικής προσφοράς. Επίσης, στέλνει ένα μήνυμα προς την πολιτεία να θεσπίσει θεσμούς ώστε οι νέοι να μπορούν μέσα στα σχολεία να δημιουργούν και να εκφράζονται.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ έγινε δεξίωση στο προαύλιο χώρο του Μπουσουλοπούλειου Γυμνασίου προς τιμήν των Διευθυντών των σχολείων και των υπευθύνων καθηγητών των δράσεων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΑΜ ευχαριστεί τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που εργάστηκαν εθελοντικά, με μεράκι και ζήλο για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε όλους στο «2ο Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης του Δήμου Άργους-Μυκηνών», το 2013, για να ζήσουμε νέες υπέροχες μαθητικές δημιουργικές εμπειρίες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου