Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Tο Φουγάρο ξεκινάει δυνατά με ΤΥΠΑΝΑ!

 
ΝΑYΠΛΙΟ, ΤΡΙΤΗ, 26 Ιουνίου 2012 -- Tο Σύνολο Κρουστών ΤΥΠΑΝΑ, με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Δημήτρη Δεσύλλα, συνεπήρε το κοινό στους υπαίθριους χώρους του Φουγάρου, ενός μεγάλου, διαδραστικού έργου τέχνης, που φιλοξένησε το Σάββατο βράδυ την 1η του συναυλία.

Στα πλαίσια της χορηγίας του στο 21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2012, το Φουγάρο θα φιλοξενήσει μία ακόμα συναυλία την Παρασκευή 29 Ιουνίου.

Τα ΤΥΠΑΝΑ έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να επισκεφθούν το Φουγάρο και να απολαύσουν τους υπαίθριους χώρους του, λίγους μόλις μήνες πριν τα επίσημα εγκαίνιά του.

Δείτε φωτογραφίες








Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα των Ξενάκη, Κατσούλη, Reich και Taira, που παρουσιάσαν οι μουσικοί του σχήματος Γ.Τσαγκαράκης, Δ. Χυτήρης, Α. Φαρμάκης, Ν.Μεταλληνός, Α. Γιοβάνης, Μ. Διακογιώργης.
Την Παρασκευή 29.06 το μουσικό αναλόγιο “Μια Άλλη Frida”, έργο της Μάγδας Μαυρογιάννη θα παρουσιαστεί στο Φουγάρο. Πρόκειται για ένα έργο που διερευνά την προβληματική σχέση ανάμεσα στη διάσημη μεξικανή ζωγράφο Frida Kahlo και την αδελφή της Christina. H Mάγδα Μαυρογιάννη είναι η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια του έργου. Συμμετέχουν η Αλεξάνδρα Νομίδου στο πιάνο, καθώς και η μεσόφωνος Κατερίνα Ρούσσου.

Φεστιβάλ Ναυπλίου
 
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και θα πραγματοποιηθεί για 21η χρονιά με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Φέτος, και πάλι, θα πάρουν μέρος καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές (Γ. Βακαρέλης, Δ. Πλατανιάς, Δ. Γιάκας, Δ. Δεσύλλας, Α. Γουάστωρ, Γ. Λαζαρίδης  κ.α.) καθώς και διακεκριμένοι σολίστες από τη Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία και Λετονία (Jean Louis Steuerman, Arta Arnicane, Katharina Gross, Bjarke Mogensen κ.α.). Το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, με επίκεντρο την κλασσική μουσική, συμπεριλαμβάνει βραδιές με όπερα γκαλά, ρεσιτάλ κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής. Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Ο Γιώργος Βέλτσος και ο Βίκτωρας Αρδίττης θα μιλήσουν για την τέχνη στη σημερινή εποχή. Το Φεστιβάλ κλείνει με τηνΌπερα La Boheme, του Giaccomo Puccini, παραγωγή της φετινής σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.fougaro.gr και το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.nafplionfestival.gr


Επικοινωνία ΜΜΕ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου