Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Φρίντα Κάλο στο Φουγάρο!




 ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ!

ΝΑYΠΛΙΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 Ιουνίου 2012 -- Τα φώτα άναψαν ξανά στους υπαίθριους χώρους του Φουγάρου (www.fougaro.gr), για να προβάλλουν αυτή τη φορά την ιστορία και τους ρυθμούς της μουσικής παράστασης «Μια Άλλη Φρίντα» της Μάγδας Μαυρογιάννη.
Η παράσταση, μια ιδιαίτερη αφήγηση, παρουσίασε με μουσικό αλλά και συνάμα λογοτεχνικό τρόπο, το έργο της πρωταγωνίστριας και σκηνοθέτιδας Μάγδας Μαυρογιάννη, με τη συμμετοχή της Αλεξάνδρας Νομίδου στο πιάνο και της μεσόφωνου Κατερίνας ΡούσσουΤο έργο διερευνά την προβληματική σχέση ανάμεσα στη διάσημη μεξικανή ζωγράφο Frida Kahlo (1907-1954) και την αδελφή της Christina.

κατεβάστε τις φωτογραφίες σε high res





Στο κατώφλι των επίσημων εγκαινίων του, το ΦΟΥΓΑΡΟ ένα μεγάλο, διαδραστικό έργο τέχνης, στα πλαίσια της χορηγίας και στήριξής του στο Φεστιβάλ Ναυπλίου 2012, καλωσόρισε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, σε δύο συναυλίες.
Η πρώτη έγινε στις 23 Ιουνίου και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το σύνολο Κρουστών ΤΥΠΑΝΑ, με καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Δημήτρη Δεσύλλα.
Φεστιβάλ Ναυπλίου
Το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και διεξάγεται για 21η χρονιά με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012. Φέτος, και πάλι, παίρνουν μέρος καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές (Γ. Βακαρέλης, Δ. Πλατανιάς, Δ. Γιάκας, Δ. Δεσύλλας, Α. Γουάστωρ, Γ. Λαζαρίδης  κ.α.) καθώς και διακεκριμένοι σολίστες από τη Βραζιλία, Δανία, Ρουμανία, Αυστρία και Λετονία (Jean Louis Steuerman, Arta Arnicane, Katharina Gross, Bjarke Mogensen κ.α.). Το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, με επίκεντρο την κλασσική μουσική, συμπεριλαμβάνει βραδιές με όπερα γκαλά, ρεσιτάλ κλασικής αλλά και σύγχρονης μουσικής.
Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται και μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Το Σάββατο, 30 Ιουνίου (στο Βουλευτικό, 19:00), ο Γιώργος Βέλτσος και ο Βίκτωρας Αρδίττης θα μιλήσουν για την τέχνη στη σημερινή εποχή.
Το Φεστιβάλ κλείνει το βράδυ της Κυριακής με την Όπερα La Boheme, του Giaccomo Puccini, παραγωγή της φετινής σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.fougaro.gr και το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.nafplionfestival.gr

Επικοινωνία ΜΜΕ:
Μυρτώ Τζαννετάκι / Myrto Tzannetaki
Φουγάρο ΑΕ
Press & Communication
Δεινοκράτους 61
10676 Αθήνα
Αθηνά Βορίλλα / Athina Vorilla
Τ: 6974.991.340
www.fougaro.gr

Γραφείου Τύπου Προβολής και Επικοινωνίας 
του 21ου Φεστιβάλ Ναυπλίου
Κα. Χαρά Πετρούνια
Τ: 6972.710.991

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου