Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού στο Άργος


  


 
Το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού με θέμα «Γλωσσική Λαϊκή Παράδοση: πρόσληψη και αποδοχή μέσω του θεατρικού παιχνιδιού» ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στην Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη.

Μετά τις διακοπές των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Άργους και οι μαθητές της Β' τάξης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου.

Το θεατρικό παιχνίδι πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Οι ώρες διεξαγωγής είναι από τις 9.00΄ έως τη 13.00΄. Τα εργαστήρια διαρκούν 90΄ ανά τμήμα. Υπεύθυνη του θεατρικού παιχνιδιού είναι η κα Μαρία Γιαννακούλη, θεατρολόγος – φιλόλογος, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν δημιουργικά με διαφορετικούς επικοινωνιακούς κώδικες (κίνηση, ψυχοτεχνική, φωνή, λόγος, μίμηση, αυτοσχεδιασμός, δραματική έκφραση, τραγούδι, χορός) μέσα από την δραματοποίηση μύθων από την λαϊκή μας παράδοση.

Οι εκπαιδευτικοί που θα ενδιαφερθούν να συνεργαστούν συνοδεύοντας τους μαθητές ανά τμήματα στο χώρο πραγματοποίησης των προγραμμάτων, καλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Γωγώ Μ. Μούκα στο τηλέφωνο 2751067895, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ. – 2.00μμ. , για τον καθορισμό ημερομηνίας και ώρας διεξαγωγής των εργαστηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου