Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εκπαιδευτική δράση TEACHERS 4 EUROPE 2013-2014. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 13 Ιανουαρίου 2013.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ
τους Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση «Teachers 4 Europe 2013-14».

Στόχος της δράσης είναι να γίνουν γνωστές και κατανοητές στους εκπαιδευόμενους, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με το μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της παρακολούθησης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πράξης, οι εκπαιδευτικοί συμβάλλουν στην προώθηση και διάχυση των γνώσεων και εμπειριών που θα αποκομίσουν, μέσα στα σχολεία που εργάζονται αλλά και μέσα από οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα ασκούν και αφορά ευρύτερα στην κοινωνία.
Οι συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί καλούνται να παρακολουθήσουν προγραμματισμένες επιμορφωτικές συναντήσεις σε εκπαιδευτικά κέντρα στους όμορους με τα σχολεία τους νομούς, και τις οποίες θα συγκαλούν οι αντίστοιχοι πρεσβευτές της Δράσης teachers4europe, τον Φεβρουάριο 2014. Στη συνέχεια θα υλοποιήσουν μέσω πρακτικής εφαρμογής στα σχολεία όπου εργάζονται, εργασίες (in-class projects) με τους μαθητές τους (8-12 ετών), τις οποίες θα ολοκληρώσουν μέσα Απριλίου 2014. Οι τελικές παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στις τελετές λήξης της Δράσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, και θα λάβουν χώρα σε διαφορετικές πρωτεύουσες της περιφέρειας που θα προσδιοριστούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Ειδικά φέτος, η επιμόρφωση έχει τη μορφή αποκεντρωμένης και ευέλικτης παρακολούθησης. Η ενδοσχολική επιμόρφωση αφορά στο διδακτικό προσωπικό δικτύου όμορων σχολείων και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των Πρεσβευτών Teachers4Europe ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Η συμμετοχή στην εκπαίδευση θα είναι δωρεάν, ενώ δεν θα υπάρχει αποζημίωση για τη μετακίνηση των εκπαιδευόμενων στα επιτόπου εκπαιδευτικά κέντρα και στις τελετές λήξης. Το κόστος της μετακίνησης θα επιβαρύνει τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης συμμετοχής πιέστε εδώ ή/και επισκεφτείτε το www.teachers4europe.gr


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου