Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παρουσίαση βιβλίου της Χαράς Κοσεγιάν, "Η Λοχεία της Απουσίας". Παρασκευή 21/3, 19.30 στο Βουλευτικό


Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, διοργανώνει εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου της Χαράς Κοσεγιάν Η Λοχεία της Απουσίας (εκδόσεις Οδός Πανός). Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, ώρα 19:30, στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Παναγιώτης Κουτρουμπής, φιλόλογος και ο Νικόλαος Μπουμπάρης, φιλόλογος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Δημήτρης Χριστόπουλος, φιλόλογος και ο Τάσος Μπλάτσιος, σκηνοθέτης-ηθοποιός.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η Χαρά Κοσεγιάν γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζει στη Ρόδο. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τα έτη 198201986 και το 2002 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη διδακτική της γλώσσας σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες. Επιπλέον είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των Εκπαιδευτικών Μονάδων» στην κατεύθυνση «Διαχείριση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων».

Σήμερα είναι Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων του νομού Δωδεκανήσου και εργάζεται ως εμπειρογνώμων για την ανάπτυξη των νέων Προγραμμάτων Σπουδών.

Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1998 με το έργο Πευκοβελόνες. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει τα μυθιστορήματά της: Έχει κι άλλες όψεις το φεγγάρι, εκδ. Νέα Σύνορα, Α.Α. Λιβάνη, 1999, Γλυκό με θλιμμένα καρύδια, εκδ. Κοχλίας, 2002, Ανατέλλει και στη Ντέια, εκδ. Κοχλίας, 2003.

Παράλληλα έχει εκδόσει επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει έρευνες που αφορούν τη Λογοτεχνία καθώς και διηγήματα σε περιοδικά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου