Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νύχτα των Μουσείων , Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Νύχτα των Μουσείων

Το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 το Φουγάρο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης της πόλης, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπλιέων! 

Οι επιτυχείς διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού εορτασμού της «Νύχτας των Μουσείων» που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την ανάδειξη της «Νύχτας» σε έναν εξαίρετο θεσμό για την πόλη του Ναυπλίου με πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία! Κάθε χρόνο, τη νύχτα αυτή, όλοι οι πολιτιστικοί χώροι της πόλης παραμένουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο ως αργά το βράδυ, ενώ ζωντανή μουσική συνοδεύει τους επισκέπτες από τοπικά μουσικά σχήματα.

Αρχικά, στις 7μμ παιδιά από δημοτικά σχολεία της περιοχής θα συγκεντρωθούν στο Παιδικό Μουσείο «Σταθμός». Στη συνέχεια το τρένο θα τα μεταφέρει στο Φουγάρο και κατόπιν στο Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου για να συνεχίσουν στους πολιτιστικούς χώρους της παλιάς Πόλης (Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, Εκθεσιακό-Πολιτιστικό Χώρο Alpha Bank και Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα).

Για τη νύχτα των Μουσείων και ειδικά για την επίσκεψη των παιδιών, το Φουγάρο φιλοξενεί:

1. Το «μικρό μουσείο»: μια έκθεση που γεννήθηκε από τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια και θα είναι ανοιχτή μόνο για αυτό το βράδυ!

2. «Το ζωντανό μουσείο»: ένα παιχνίδι στο οποίο θα κάνουμε γλυπτά με τα σώματα μας και προσωπογραφίες με τις γκριμάτσες μας!

Αργότερα, στις 9μμ, ακολουθεί ένα μοναδικό LIVE στο αίθριο του Café με το Γιάννη Ιορδάνογλου στο πιάνο και την Ηρώ Ιορδάνογλου στο τραγούδι. Ειδικά για τη βραδιά, θα τους συνοδεύσουν ο Steve de Laet (κιθάρα & φωνή) και η Κατερίνα Καραμπάτσου (φωνή). Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει ακούσματα της Jazz, μπαλάντες και επιλογές από το ελληνικό ρεπερτόριο.





Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Φουγάρο!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου