Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μικρές σκηνές καθημερινής βίας στο Θεατράκι του ΟΣΕ




Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε συνεργασία με την Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου παρουσιάζουν, το Σάββατο 31 Μάη και ώρα 7και μισή το απόγευμα, στο Θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, τη παράσταση Θεάτρου Φόρουμ " Μικρές Σκηνές Καθημερινής Βίας ΙΙ : Μπορεί και να μη γίνει και τίποτα ! "

Βία, αναδυόμενος φασισμός, ομοφοβία, ρατσισμός, κλιμακούμενες εντάσεις στην καθημερινότητα μιας γειτονιάς μιας σύγχρονης ελληνικής πόλης αποτελούν το πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η παράσταση. Φόβος ως συνέπεια όλων των παραπάνω και απόπειρες αντίδρασης σε αυτόν συνθέτουν τη δράση. «Τι κάνουμε;» είναι το ερώτημα που τίθεται στους θεατές, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν τη ροή της παράστασης και να δοκιμάσουν στην πράξη τις προτάσεις τους.


Θα υπάρχει στο χώρο γωνιά δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Πληροφορίες για την ομάδα:

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες. Πραγματοποιεί παραστάσεις θεάτρου φόρουμ, χρησιμοποιώντας την τεχνική και την μέθοδο του Θεάτρου του Καταπιεσμένου του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Κανένας δεν είναι το ένα ή το άλλο. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Βλέπεις, αλλά συγχρόνως παίζεις. Δεν υπάρχει ηθοποιός χωρίς θεατή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας της θεατρικής παράστασης. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση. Η ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Δεν χρηματοδοτείται από κανένα χορηγό και επιδιώκει να παίζει πάντα με ελεύθερη είσοδο.

Επινόηση-Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα. Εμψύχωση: Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη. Ζωντανή μουσική: Χάρις Οικονομίδου. Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Λάζου. Αφίσα: Φραντσέσκο Μορέττι. Οργάνωση-Επικοινωνία: Μελίνα Πλαστή, Γιάννα Παπαδοπούλου. Παίζουν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Kusha Bahrami, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Παντελής Ζαφειρίου, Κατερίνα Καλογερά, Σέργιος Κομπόγιωργας, Πέπη Μαριόλη, Βίκυ Πάντζου, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, Ναντίνα Τσέκερη


Θεατράκι του ΟΣΕ, Ναύπλιο
Σάββατο, 31/5/2014 7.30-10.30
ελεύθερη είσοδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου