Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ο Χορός στο Φουγάρο: Master Class από χορευτές της Martha Graham Dance Company






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 



Master Class από χορευτές
της Martha Graham Dance Company
Πέμπτη 3 Ιουλίου, 7 μμ




Με αφορμή την πρώτη παράσταση στο Ναύπλιο (5 Ιουλίου, Φάρος - Παραλία, 21.00) της Martha Graham Dance Company - στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα - οι πρώτοι χορευτές της ομάδας θα παρουσιάσουν ένα Master Class, ανοιχτό μάθημα χορού, στο Φουγάρο, την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7μμ.

Το μάθημα απευθύνεται σε σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού και σε επαγγελματίες χορευτές και είναι ανοιχτό σε ακροατές από το κοινό. Θα περιλαμβάνει εισαγωγικά στοιχεία γύρω από την τεχνική Graham, καθώς επίσης και αποσπάσματα από το ρεπερτόριο της ομάδας.


Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θέσεις περιορισμένες
Δηλώσεις Συμμετοχής: ΔΟΠΠΑΤ 2752026461 & 2752027153 (8πμ-3μμ)
Το Master Class πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, τον Όμιλο Αργολίδας για την UNESCO, την εταιρία CONCORD, το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» και το ΔΟΠΠΑΤ.


Η Martha Graham και η ομάδα της
Η Martha Graham (1894-1991) θεωρείται από τις κορυφαίες μορφές στην ιστορία του σύγχρονου χορού, καθώς το 1998, το περιοδικό Time την αποκάλεσε «Χορεύτρια του αιώνα». Δημιούργησε στο χορό μια δική της κινητική γλώσσα, την «τεχνική Graham», και άφησε ως κληρονομιά ένα τεράστιο και σπουδαίο χορογραφικό έργο. Στα 70 χρόνια δημιουργίας της συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της τέχνης, αλλά και εκπροσώπους από το χώρο της μόδας. Αν και δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα το κλασικό μπαλέτο, δημιούργησε ρόλους για κορυφαίους χορευτές. Ως δασκάλα χορού έχει διδάξει σε ηθοποιούς και τραγουδιστές πώς να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως μέσο έκφρασης. Σήμερα, το έργο της συνεχίζει η Martha Graham Dance Company, που η Graham ίδρυσε το 1926: η πιο παλιά ομάδα χορού της Αμερικής που θεωρείται από τους Αμερικανούς εθνική πολιτιστική κληρονομιά.


Φουγάρο, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου