Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Έκθεση ζωγραφικής του φιλέλληνα Ιταλού ζωγράφου Sergio Vecchio με τίτλο « Ο Δωρικός Ρυθμός»

Η σύγχρονη εκδοχή του Δωρικού ρυθμού στο Βουλευτικό Ναυπλίου.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργανώνει στην αίθουσα του Βουλευτικού από τις 3 έως 10 Ιουλίου 2014, Έκθεση ζωγραφικής του φιλέλληνα Ιταλού ζωγράφου Sergio Vecchio με τίτλο « Ο Δωρικός Ρυθμός».

Τα έργα του είναι εμπνευσμένα από την αποικία των Αρχαίων Ελλήνων “Paestum”.
Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 5 Ιουλίου 2014 στις 8.00 το βράδι στο Βουλευτικό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Λίγα λόγια για τον Sergio Vecchio

O Ιταλός Φιλέλληνας ζωγράφος Sergio Vecchio κατάγεται από το Πέστουμ της Καμπάνιας, την αρχαία ελληνική πόλη Ποσειδωνία που ιδρύθηκε από τους Έλληνες τον 7ο αιώνα π.χ.
Από παιδί ζει σε απόσταση αναπνοής από τους τρεις πιο καλά διατηρημένους ναούς Δωρικού Ρυθμού, όλης της Μεγάλης Ελλάδας, έτσι που ταυτίστηκε απόλυτα με τους θεούς της, στους οποίους και ήταν αφιερωμένοι οι Ναοί Ήρας, Αθηνάς και Ποσειδώνος.
Φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Νάπολης και στη συνέχεια δίδαξε πλαστικές τέχνες στο Σαλέρνο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία Ποσειδωνία.
Μέσα από τα έργα του, ο Σέρτζιο Βέκιο συναντάει-ανακαλύπτει τη διαχρονικότητα του Δωρικού ρυθμού και τις μνήμες μιας ιστορίας, βαθύτατα ριζωμένης στο πνεύμα των Ελλήνων απογόνων του.
Για τον καλλιτέχνη, αυτή η πρώτη έκθεση στη μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα, αποτελεί την ολοκλήρωση του έργου του.
Μαζί με τον καλλιτέχνη, ένα μεγάλο τμήμα της Μεγάλης Ελλάδας, επιχειρεί τη μεγάλη επιστροφή στις πατρογονικές ρίζες που διακαώς επιθυμούσε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου