Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ», στο Άργος την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου


Μετά τη «Χάιντι», ο Χρήστος Τριπόδης και η παιδική σκηνή του Θεάτρου ΑΠΟΘΗΚΗ και της Θεατρικής Εταιρίας Μέθεξις, συνεχίζοντας την ποιοτική πορεία στο χώρο του παιδικού θεάτρου ανεβάζουν τον φετινό χειμώνα, «Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ»

Οι «Γκριμμ» θα κρατήσουν παρέα σε μικρούς και μεγάλους στο Άργος την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου για δύο μοναδικές παραστάσεις, στις 12:00 το μεσημέρι και στις 17:00 το απόγευμα, στο «Μπουσουλοπούλειο», (1ο Γυμνάσιο Άργους).

Mια φορά και έναν καιρό… και το ταξίδι ξεκινά!

Ποιος δεν ξέρει τους Αδελφούς Γκριμμ; τους συγγραφείς και συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών. Ποιος δεν ξέρει τα παραμύθια τους; Κοκκινοσκουφίτσα, Ωραία Κοιμωμένη, Χιονάτη, Χάνσελ και Γκρέτελ και πολλά πολλά άλλα. Παραμύθια που άντεξαν στο χρόνο, ανέθρεψαν ολόκληρες γενιές και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση που μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, προσκαλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν το μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν.

Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες, πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια διαδραστική παράσταση μέσα στο νερό με αληθινές λίμνες, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.

Η αξία της αγάπης, της αλληλεγγύης, της αποδοχής, της γενναιοδωρίας, της πίστης στον εαυτό μας , μέσα από τη σύγκρουση καλού και κακού και με όπλο την εξυπνάδα ενάντια στην δύναμη ,είναι μερικά από τα διδακτικά μηνύματα των παλιών αυτών λαϊκών παραμυθιών της «γιαγιάς».

Ένας ολόκληρος κόσμος που βγαίνει από τα παραμύθια-λογοτεχνήματα των δύο παραμυθάδων και δεν έχει πάψει εδώ και δύο αιώνες να φωλιάζει στην καρδιά παιδιών και ενηλίκων σε ολόκληρο τον κόσμο, τροφοδοτώντας τη φαντασία τους και ενθαρρύνοντας τους να πιστέψουν στις αξίες της ζωής και να χτίσουν τη δική τους προσωπικότητα.

Η διασκευή έχει γίνει από τον αγαπημένο ηθοποιό Φώτη Σπύρο, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Τριπόδης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί.
Μια καταπληκτική κωμωδία που έχει μαγέψει το κοινό και θα σας μείνει αξέχαστη.
Μια θεατρική παράσταση, για κάθε ηλικία, που δεν πρέπει να χάσετε .


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Αδερφοί Γριμμ
Διασκευή- Μετάφραση : Φώτης Σπύρος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Ηλίας Μπαγεώργος
Σκηνικά: Βαλεντίνο Βαλάσης
Κουστούμια: Ελένη Ψύρρα
Φωτισμοί: Κώστας Χάνας

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Χρήστος Τριπόδης,Δημήτρης Ζωγραφάκης, Αλέξανδρος Σαριπανίδης, Μαρία Γουλά, Ελίζα Τζίτζη

Διάρκεια παράστασης: 75'

Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 7 ευρώ – Public, seven spots, Παπασωτηρίου, Ιανός και ηλεκτρονικά στο viva.gr
Άνεργοι :6 ευρώ
Γενική είσοδος 8 ευρώ
Κρατήσεις, πληροφορείες 6943290294 & 2130089459

Παραγώγη ΜΕΘΕΞΙΣ

Για να δείτε πληροφορίες, βίντεο, φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των Θεατρικών παραγωγών Μέθεξις
στο facebook methexis.productions. .

Για τη Μέθεξις
Τριπόδης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου