Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Αργολίδας


ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ

Παρουσίαση συγγραφέων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας Αργολίδας

Κυριακή 3 Απριλίου 2016
 
Στο πλαίσιο του συμποσίου «Αργολίδα, ο τόπος της συν-γραφής», την Κυριακή 3 Απριλίου στις 10.30πμ στη Βιβλιοθήκη Ανθός, το Φουγάρο φιλοξενεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στους συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας της Αργολίδας. Οι συγγραφείς παρουσιάζονται κυρίως από μεταπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι έκαναν μια σύντομη εθνογραφική έρευνα για αυτούς και η οποία υπάρχει στην ιστοσελίδα του Συμποσίου, όπου θα βρείτε περισσότερα.

Η λογοτεχνία που απευθύνεται σε παιδιά είναι ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό αντικείμενο, πολύ απαιτητικό γιατί πρέπει να είναι απλή και δυνατή, να εμπνέει, να συγκινεί, να σέβεται το παιδί, να το εξυψώνει, να το ευχαριστεί, να του μεταφέρει την εικόνα του κόσμου, να το ταξιδεύει στη φαντασία… Όχι μόνο περνάει μηνύματα, αξίες, ήθη, έθιμα, αλλά επιδρά στην ψυχοσύνθεσή του και οπωσδήποτε συμβάλλει στη νοητική του ανάπτυξη. Το Συμπόσιο τιμά ιδιαιτέρως τους συγγραφείς που ασχολούνται με την παιδική και την εφηβική λογοτεχνία. H λογοτεχνία αφορά σε όλες τις ηλικίες, γιατί η τέχνη του λόγου καλλιεργείται για τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς που διανύουν την α΄ φάση ανάπτυξης της γλώσσας, καθοριστική για τη μελλοντική τους εξέλιξη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι συγγραφείς που παρουσιάζονται και οι μεταπτυχιακοί που τους παρουσιάζουν είναι:
Τοπτσίου Ιωάννα – την παρουσιάζει η Στράτου Ελπίδα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τ.Θ.Σ., Νικολοπούλου Γλυκερία – η Δούβου Γιούλη, Αρώνη Μυρσίνη – η Αλίνα Σαπρανίδου, Σταθογιάννης Ιωάννης – η Τριανταφύλλου Ιωσηφίνα, Παπαρίζου Έλενα – η Τσάκωνα Αγγελική, Κυρίτση–Τζιώτη Ιωάννα – η Δήμα Αικατερίνη.
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 15 λεπτών
Χορωδία Νέων Παιδιών «Tamperamento» Θεοδόση Αντωνιάδη
Μαντά Ματίνα – Την παρουσιάζει η Μάρα Μάγδα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Τ.Θ.Σ., Πουλή Γιούλα – η Δανιήλ Νάντια, εκπαιδευτικός – ποιήτρια, Γαλάνης Δημήτρης – η Δούβου Γιούλη, Τσεκούρα Χάρις – η Ξυλά Βασιλική, Λαμπροπούλου Δήμητρα – η Μάρα Μάγδα, Αντωνιάδου Θάλεια – η Διαλιάτση Γεωργία–Ραφαέλα.
Ιστοσελίδα Συμποσίου: ts.uop.gr/syngrafeisargolidas-symposio/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου