Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Πρωινή γαλήνη»



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη «Πρωινή γαλήνη»
Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο Fougaro Le Café
 

Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται τον συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ στο Fougaro Le Café για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Πρωινή γαλήνη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και απέσπασε το βραβείο καλύτερου μυθιστορήματος για το 2016 από το περιοδικό «Αναγνώστης». Με αφορμή το βιβλίο ο υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης Ανθός, Γιάννης Στάμος (διδάκτωρ λογοτεχνίας), θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.
Η «Πρωινή γαλήνη» είναι η ιστορία ενός νέου ανθρώπου και του ονείρου να ξεπεράσει τον εαυτό του, να ανοίξει τους ορίζοντές του, να πετάξει ψηλά μήπως και βρει τον βαθύτερο εαυτό του.

Είναι ακόμα μια ιστορία έρωτα, ονείρων, απώλειας και περιπλάνησης στον χρόνο και τον χώρο, από τη Μακεδονία έως το Τέξας και από την Αθήνα έως την Άπω Ανατολή, γεμάτη σύννεφα και ωκεανούς, θλιμμένες γκέισες και μοναχικά, παθιασμένα κορίτσια. 

Μια ιστορία ανεκπλήρωτων στόχων και ανολοκλήρωτων πόθων σε μια Ελλάδα που στροβιλίζεται στα απόνερα του Εμφυλίου και στη δίνη ενός ξεχασμένου, άγνωστου πολέμου στην άλλη άκρη του πλανήτη.



Ο συγγραφέας
Ο Ηλίας Μαγκλίνης γεννήθηκε το 1970 στην Κινσάσα του Κονγκό. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και πολιτικές επιστήμες στην Αγγλία και τη Σκοτία. Από το 1994 έως το 2003 εργάστηκε ως συντάκτης στο περιοδικό «Διαβάζω».
Σήμερα εργάζεται ως αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Ασχολείται συστηματικά με τη μετάφραση. Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Σώμα με σώμα» (Πόλις, 2005), τη νουβέλα «Η ανάκριση» (Κέδρος, 2008), και έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε περιοδικά και ανθολογίες.
 

Παρουσίαση βιβλίου του Ηλία Μαγκλίνη
«Πρωινή γαλήνη»
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου στις 6.30 μμ
Fougaro Le Café | Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Πληροφορίες: 27520 47380 & info@fougaro-library.gr
Οργάνωση: Βιβλιοθήκη Ανθός, Εκδόσεις Μεταίχμιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου