Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Μαθητικός διαγωνισμός ρομποτικής στο Ναύπλιο

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου θα γίνει Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου.
Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Ναύπλιο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98). 

Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των επιμέρους διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό Προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση την ημέρα των διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


Το πρόγραμμα του Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, έχει ως εξής:

Ναύπλιο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

09:30 – 10:00 Εγγραφή/ καταχώρηση ομάδων
10:00 – 11:30 Προετοιμασία – Δοκιμές
11:30 – 11:45 Διάλειμμα
11:45 – 12:10 Χαιρετισμοί
12:10 – 15:00 Διεξαγωγή Διαγωνισμού – Αξιολόγηση
15:00 – 15:30 Λήξη Διαγωνισμού και Απονομή ΒραβείωνΓια οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, 
μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2741077070 και 6974432109 
ή στο wro.peloponnisos@gmail.com 
και στη διεύθυνση https://wropeloponnisos.wordpress.com/

via 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου