Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Η Σταυρούλα Παπασπύρου στο Φουγάρο! "Χωρίς μαγνητόφωνο"Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου

Κυριακή 7 Απριλίου -  Ώρα 7μμ. 


Την Κυριακή 7 Απριλίου και ώρα 7μμ φιλοξενούμε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου, την δημοσιογράφο πολιτιστικού ρεπορτάζ Σταυρούλα Παπασπύρου, για την παρουσίαση του βιβλίου της "Χωρίς μαγνητόφωνο" (εκδ.Πόλις).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Στο έργο της "Χωρίς μαγνητόφωνο" που κράτησε 30 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αποτυπώνεται η αγάπη της για την τέχνη της δημοσιογραφίας  και η συνεχή της προσπάθεια για την ανακάλυψη της κρυφής πλευράς των συγγραφέων. 
Στο πολυσέλιδο αυτό βιβλίο συνεντεύξεων και πορτρέτων Ελλήνων σημαντικών συγγραφέων, κάθε συνομιλία της Σταυρούλας Παπασπύρου γίνεται με αφορμή ένα γεγονός. Είτε ένα καινούριο βιβλίο είτε η επικαιρότητα που χρήζει ανάλυση κάτω από μια λογοτεχνική ματιά.
Η Σταυρούλα Παπασπύρου με ένα χαρτί και ένα στυλό ξεκινά τις συνεντεύξεις της στα τέλη της δεκαετίας του 80 και φτάνει στις μέρες μας συμπυκνώνοντας σ' όλη αυτή την διαδρομή την ιστορία της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας. Παράλληλα όμως μέσα από τα λόγια των συγγραφέων που καταγράφονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο από την ίδια,  αναλύονται τα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα της εκάστοτε εποχής.
Η Σταυρούλα Παπασπύρου θα συνομιλήσει  με τον υπεύθυνο της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Γιάννη Τσιόδρα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού. Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

"Θα μου δώσετε μια συνέντευξη παρακαλώ;"

Για όσους γονείς θέλουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, προτείνουμε για τα παιδιά τους (6+ ετών)
θεατρικό εργαστήρι με παιχνίδια ρόλων, με τη Χριστίνα Τσεκούρα, στη ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Σας περιμένουμε !


Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέσα επικοινωνίας στο Institut Francais de Presse, στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ. Δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ από το 1987, έχει εργαστεί στις εφημερίδες "Αυγή", "Νέα Μεσημβρινή", "Ελευθεροτυπία" και "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", σε περιοδικά ("Τέταρτο", "Αντί", "Μετρό", "Σινεμά", "Κλικ", "ΜΕΝ", "Vogue", κ.α.), και σε τηλεοπτικές εκπομπές ("Βιβλιόραμα", "Αξιον Εστί", "Εχει γούστο", κ.α), καλύπτοντας κυρίως θέματα βιβλίου. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το lifo.gr.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου