Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου στο ΦΟΥΓΑΡΟ!

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019
είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Fougaro Art Center
το 5ο Δημοτικό Σχολείο  Ναυπλίου. 

22 μαθητές της Ε' τάξης ξεναγήθηκαν
με αφορμή τις μυρωδιές των αρωματικών φυτών από τους κήπους ΦΟΥΓΑΡΟΥ
και συμμετείχαν με το Δημήτρη Παπαχρήστο
στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ΜΠΛΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 
                                         
Με αφορμή την έκθεση BLACK&BLUE ανοίγεται στο κοινό ένα μικροσύμπαν που περιλαμβάνει καλλιτέχνες ορόσημα της σύγχρονης τέχνης, οι οποίοι μέσα από το έργο τους έχουν διαμορφώσει την σύγχρονη εικαστική σκηνή σε παγκόσμιο επίπεδο. Δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές πρακτικές των καλλιτεχνών της FKPCollection, εξετάζοντας τους έναν προς έναν, ανακαλύπτοντας τις μεθόδους τους, τα αισθητικά στοιχεία που τους συνδέουν καθώς επίσης και τα νοηματικά περάσματα των έργων  της έκθεσης.
Θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που διατρέχει το κάθε έργο ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί, κατανοώντας ή και μαθαίνοντας πως μπορούμε να βιώσουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον τέχνης.

Αμέσως μετά με τη Χριστίνα Τσεκούρα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα
«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική!»

Τι κοινό μπορεί να έχει η Γραμμική Β και ένα άρθρο δημοσιευμένο σε αγγλικό περιοδικό; Πόσο σύγχρονο είναι το λεξιλόγιο του Ομήρου;
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό αλφάβητο και την ελληνική γλώσσα. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων οι μαθητές γνωρίζουν την εξέλιξη του ελληνικού αλφαβήτου στο πέρασμα των αιώνων, αποκρυπτογραφούν τη Γραμμική Β, γνωρίζουν τη γλώσσα του Ομήρου και έρχονται σε επαφή με τον πλούτο των ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα παιδιά θα αποκτήσουν μια πρώτη γενική εικόνα για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στον χρόνο.


Παράλληλα, οι 16 μαθητές της ΣΤ' τάξης
με τη Χριστίνα Τσεκούρα, συμμετείχαν στο πρόγραμμα
«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική!»
αλλά και στο
«Σύστημα Braille- 
Πώς διαβάζουν και γράφουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης;»
 με τη Βασιλική Αναστασοπούλου

Με αφορμή το βιβλίο που διαβάζουν οι τυφλοί και μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και παιχνιδιών,  μαθαίνουμε τον τρόπο με τον οποίο διαβάζουν όσοι δεν έχουν όραση καθώς και το αλφάβητο τους κάνοντας μια ομαδική κατασκευή!

Ατάκα της ημέρας μετά από 1 ώρα προγράμματς με το Σύστημα Braille: 
"Αλήθεια κυρία εσείς  βλέπετε??"

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και δασκάλους! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου