Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη 7ου Δημοτικού Άργους στο Φουγάρο!

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Fougaro Art Center 
το 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

50 μαθητές της ΣΤ' τάξηςτου 1ου και 7ου  Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ξεναγήθηκαν
με αφορμή τις μυρωδιές των αρωματικών φυτών από τους κήπους ΦΟΥΓΑΡΟΥ.

20 μαθητές της ΣΤ' Τάξης συμμετείχαν 
με τη Δήμητρα Ζερβοπούλου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
"Escape Library"

Διαδραστικό παιχνίδι που ενεργοποιεί τις πνευματικές ικανότητες και την φαντασία του παιδιού μέσα από την πρόκληση, το μυστήριο, την περιέργεια, την έκπληξη, απευθυνόμενο και στην έμφυτη τάση  του ανθρώπου για εξερεύνηση και ανεύρεση αποτελεσματικών τρόπων που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην λύση τελικά ενός μυστηρίου!

Ταυτόχρονα 30 μαθητές της ΣΤ' Τάξης συμμετείχαν με τη Χριστίνα Τσεκούρα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"

 
Τι κοινό μπορεί να έχει η Γραμμική Β και ένα άρθρο δημοσιευμένο σε αγγλικό περιοδικό; Πόσο σύγχρονο είναι το λεξιλόγιο του Ομήρου;
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό αλφάβητο και την ελληνική γλώσσα. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων οι μαθητές γνωρίζουν την εξέλιξη του ελληνικού αλφαβήτου στο πέρασμα των αιώνων, αποκρυπτογραφούν τη Γραμμική Β, γνωρίζουν τη γλώσσα του Ομήρου και έρχονται σε επαφή με τον πλούτο των ελληνικών λέξεων που χρησιμοποιούνται σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Τα παιδιά θα αποκτήσουν μια πρώτη γενική εικόνα για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στον χρόνο.Ευχαριστούμε τους μικρούς μας μαθητές και τους δασκάλους τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου