Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Χριστούγεννα στην Παιδική & Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών



           
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2011 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

Ο χαρούμενος κόσμος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς περιμένει τους μικρούς  και μεγάλους φίλους  της Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ΚΕΔΑΜ, να τον ανακαλύψουν…
Ακολουθήστε όλοι το εορταστικό πρόγραμμα της  Παιδικής – Νεανικής Βιβλιοθήκης για  να κάνουμε αυτές τις γιορτές ξεχωριστές και να υποδεχθούμε με χαμόγελα μια Νέα Χρονιά καλύτερη!

ü  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, 11.00πμ., Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

§ «ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ  ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ – ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ». Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ Άργους & Νοτίου Άργους θα κατασκευάσουν στολίδια και μπάλες με ευχές και θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Παιδικής Νεανικής Βιβλιοθήκης.

§ Τον στολισμό θα συνοδεύουν οι «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΗΧΟΙ» της Παιδικής Χορωδίας του κέντρου μουσικών σπουδών & πολιτισμού Δίεσις,

§ Μετά θα προβληθεί η χριστουγεννιάτικη ιστορία,  που απευθύνεται σε παιδιά αλλά και στους ενήλικες, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ» του Ευγένιου Τριβιζά.
Η ταυτότητα της ταινίας:
Κινούμενα σχέδια ελληνικής παραγωγής
Είναι ένα από τα πιο αγαπητά στο κοινό βιβλία του ¨ποιητή των παραμυθιών¨ Ευγένιου Τριβιζά.
Συντελεστές:
Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Ράππας – Άγγελος Ρούβας
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης, Νίκος Παπαδόγουλας
Τραγούδια: Μίνως Μάτσας, Κώστας Χρηστίδης
Με τις φωνές των:
Κώστα Τριανταφυλλόπουλου: Ο Παππούς
Χρήστου Τζαμαργιά: Το Ποντικάκι
Σταματίνας Ντούσκου: Η Κουκλίτσα
Γιώργου Ανδρεσάκη: Το Στρατιωτάκι
Δημήτρη Βεργάδου: Το Ναυτάκι
Υπόθεση:
Ο Τρωκτικούλης ο ποντικούλης, κάθε φορά που βλέπει τ’ αστέρια στον ουρανό λαχταράει να τα αγγίξει. Όσο ο παππούς του προσπαθεί να του δώσει να καταλάβει ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, τόσο η επιθυμία του μεγαλώνει. Ώσπου ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, ενώ βγαίνει από την ποντικότρυπά του, βλέπει στη μέση του σαλονιού ένα στολισμένο έλατο και στην κορυφή ένα ασημένιο αστεράκι. Ο δρόμος όμως μέχρι την κορυφή του δέντρου αποδεικνύεται δύσκολος και γεμάτος δελεαστικές παγίδες. Το στρατιωτάκι, η κουκλίτσα, το ναυτάκι – στολίδια του δέντρου – προσπαθούν να του αλλάξουν τα σχέδια. Αλλά, ο Τρωκτικούλης αψηφώντας τους πειρασμούς, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του.
[είσοδος ελεύθερη]

ü  Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011, 10.30πμ., Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Οι πρότυποι βρεφικοί – παιδικοί σταθμοί & Νηπιαγωγεία ¨Χλόη¨ επέλεξαν γι’ άλλη μια χρονιά τον χώρο της Βιβλιοθήκης για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.


ü  Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, 9.00πμ., Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

Τα παιδάκια & το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου Νηπιαγωγείου Άργους επέλεξαν γι’ άλλη μια φορά τον χώρο της Βιβλιοθήκης, για να διαβάσουν το δικό τους «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ».

ü  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, 11.00πμ., Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

§ «ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ». Η Παιδική Χορωδία του Κέντρου μουσικών σπουδών & Πολιτισμού Δίεσις, θα τραγουδήσει Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, Ύμνους Χριστουγεννιάτικους και γνωστά αγαπημένα χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Διευθύνει η Γκαμπριέλα Kappellletti

§ Μετά θα προβληθεί η χριστουγεννιάτικη ιστορία,  που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» του Ευγένιου Τριβιζά.
Η ταυτότητα της ταινίας:
Κινούμενα σχέδια ελληνικής παραγωγής
Είναι ένα από τα αγαπητά βιβλία του ¨ποιητή των παραμυθιών¨ Ευγένιου Τριβιζά. Προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.
Συντελεστές:
Σενάριο: Ευγένιος Τριβιζάς
Σκηνοθέτης: Παναγιώτης Ράππας [συνεργάτης του Steven Spielberg & ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου των ΗΠΑ]
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Το παιδί σχεδίασε ο κορυφαίος Γερμανός σχεδιαστής Uli Meyer [σχεδιαστής της ταινίας Who Framed Roger Rabbit, ιδρυτικό μέλος της Amblimation, DreamWorks & ιδρυτής της εταιρίας ULI MEYER STUDIOS στο Λονδίνο].
Τραγουδούν:
Φωτεινή Δάρρα & Μπάμπης Τσέρτος
Με τις φωνές των:
Παραμελημένο Δέντρο: Διονύσης Σαββόπουλος
Μοναχικό Αγόρι: Δανάη Σκιάδη
Ρωσίδα πριγκίπισσα: Μαρία Ναυπλιώτου
Guest Stars:
Θοδωρής Αθερίδης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Πιατάς, Τάκης Τζαμαργιάς,
Παύλος Χαϊκάλης.
 Υπόθεση:
Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν στο ζοφερό  πεζοδρόμιο μιας πόλης συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο  και ένα μοναχικό φτωχό αγόρι. Το δέντρο   βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα έλατα  και ζηλεύει. Ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο   όμως  ούτε στολίδια έχει, ούτε   χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα  μίζερο δέντρο στη μέση ενός    παγωμένου πεζοδρομίου; Κι όμως˙ εκείνη η νύχτα είναι  μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική. Το παραμελημένο δέντρο και το μοναχικό αγόρι, εντελώς ξαφνικά μέσα στο κρύο των Χριστουγέννων αποκτούν μια ιδιαίτερη, τρυφερή σχέση.
Πρόκειται για μια ταινία ευαίσθητη, με συγκίνηση, λεπτές αποχρώσεις  χιούμορ, πλούσια φαντασία και χωρίς ίχνος βίας, που διαπνέεται από έντονο περιβαλλοντικό μήνυμα.
[είσοδος ελεύθερη]
ü  Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, 9.00πμ.,  Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους – Μυκηνών

Τα παιδιά της Α’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άργους επιλέγουν τον χώρο της Βιβλιοθήκης, για να παίξουν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» με την βοήθεια της θεατρολόγου Ευαγγελίας Φιλιππή.
ü  Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, 6.00μμ.,  Παιδική – Νεανική Βιβλιοθήκη

§ «ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ. Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ». Το γνωστό παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά θα μας παρουσιάσουν με τον δικό τους  !μοναδικό !  τρόπο τα παιδιά από το ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους.
Διδασκαλία, Μουσική επιμέλεια: Ματίνα Λαλουκιώτη [νηπιαγωγός]

§ Θα ακολουθήσει «ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» για τους μικρούς μας φίλους από την θεατρολόγο Ευαγγελία Φιλιππή.
                                                                                                                                                 Με εκτίμηση
                                                                                 Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ
                                                                                               Νίκος Δελής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου