Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΛΑΝΗ» του Αλέξη Τότσικα

  -  
 
Το νέο βιβλίο του Αλέξη Τότσικα «Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΛΑΝΗ», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την «ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΡΧΕΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», παρουσιάζεται την Πέμπτη 3 /1/2013 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιέχει 40 ενδιαφέροντα κείμενα, 20 για την κοινωνία, με τα οποία δίνονται απαντήσεις στο ερώτημα «πώς φτάσαμε στη σημερινή κρίση» και 20 για την παιδεία, στα οποία προσδιορίζεται το μέλλον της παιδείας και το σχολείο του μέλλοντος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν δύο νέοι επιστήμονες, που κατάγονται από το Άργος και διαπρέπουν ο καθένας στον τομέα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Στέλιος Μιχαλόπουλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Brown της Βοστόνης, και η Ελισάβετ Γεωργίου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο συγγραφέας του βιβλίου Αλέξης Τότσικας.
 
 

- Στέλιος Μιχαλόπουλος

ΟStelios Michalopoulos is an Assistant Professor of economics at Brown University and a Faculty Research Fellow at the National Bureau of Economic Research (NBER). Στέλιος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στο Άργος, όπου τελείωσε και τη βασική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φοίτησε κατόπιν στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και πήρε πτυχίο με άριστα από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στην Αμερική και απέκτησε διδακτορικό in Economics from Brown University. στα Οικονομικά το 2008 από το πανεπιστήμιο Brown της Βοστόνης. After completing his doctorate in 2008, he joined the department of economics at Tufts University as an Assistant Professor. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, εντάχθηκε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Tufts ως Επίκουρος Καθηγητής. In 2010-2011 he was the Deutsche Bank Member at the Institute for Advanced Study at Princeton. Την περίοδο 2010-2011 διετέλεσε μέλος της Deutsche Bank στο Institute for Advanced Study του Princeton His primary research interests lie in the areas of political economy, growth and development, and the economics of culture. Και από τον Ιανουάριο του 2012 είναι Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ και ερευνητής στο Τμήμα του Εθνικού Γραφείου Οικονομικών Ερευνών (NBER). He holds a BA from the Athens University of Economics and Business and a Ph.D. It's been nearly three decades since a Brown graduate has been hired as faculty in the Department of Economics, but Stelios Michalopoulos says he's proud to be breaking that streak. Πέρασαν σχεδόν τρεις δεκαετίες από τότε που ένας απόφοιτος του Brown είχε προσληφθεί ως ΔΕΠ στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, αλλά ο Στέλιος Μιχαλόπουλος τρία χρόνια μετά τη λήψη του διδακτορικού του είναι in economics from Brown, Michalopoulos joins the department as assistant professor. επίκουρος καθηγητής στο Brown και είναι υπερήφανος που έσπασε την παράδοση.Three years after receiving his Ph.D.

Τα πρωτογενή ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της πολιτικής οικονομίας, την ανάπτυξη, καθώς και τα οικονομικά του πολιτισμού. He has published in leading peer-reviewed economic journals including the A merican Economic Review, Econometrica, and the Journal of Economic Theor y . Πρόσφατη δουλειά του είναι η μελέτη ορισμένων περιοχών, που έχουν περισσότερες γλώσσες από άλλες, το πώς αυτό έχει επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη και γιατί ο Ισλαμισμός υπάρχει σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα peer-οικονομική αξιολόγηση περιοδικά, συμπεριλαμβανομένης της Α Merican Economic Review, Econometrica, και το Journal of Economic Theor y.

Stelios Michalopoulos Assistant Professor of Economics


- Ελισάβετ Γεωργίου

Η Ελισάβετ Γεωργίου είναι ψυχολόγος-σύμβουλος καριέρας. Γεννήθηκε στο Άργος, όπου τελείωσε και τη βασική της εκπαίδευση. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Οργανωτική & Οικονομική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε διάφορες ψυχολογικές κατευθύνσεις.

Έχει εργαστεί 12 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων στις εταιρείες ICAP και KPMG, όπου ασχολήθηκε με έρευνες αγοράς, εξεύρεση και επιλογή στελεχών, έρευνες αποδοχών και παροχών και κυρίως με τις υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στελεχών από διάφορους κλάδους και ιεραρχικά επίπεδα. Το ίδιο διάστημα από το 2006 ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου και συνεργάστηκε για 2 χρόνια με ένα ιδιωτικό σχολείο και με ένα σύλλογο καρκινοπαθών στον οποίο συνεχίζει ως σήμερα την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών. Παράλληλα εργάζεται ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Από το Γενάρη του 2010 ίδρυσε και διευθύνει το Be YourSelf, ενώ παράλληλα από το Μάρτιο του 2010 συνεργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης, εξειδικευμένη στα προγράμματα επαγγελματικής επανατοποθέτησης με την εταιρεία Randstad.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου