Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καθαρισμός της παραλίας Καραθώνα στο Ναύπλιο - Τετάρτη 5/6 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Σήμερα 5 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετείχαν στην εκστρατεία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2013» που για 18η συνεχή χρονιά, συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διοργανώνοντας εθελοντική δράση καθαρισμού στην παραλία της Καραθώνας.

Οι εθελοντές, στρατεύσιμοι απο το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και σπουδαστές από το τμήμα του Πανεπιστημίου του HARVARD στο Ναύπλιο συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί της Τετάρτης 5 Ιουνίου στη θέση πηγαδάκι Καραθώνας. Με την συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη δράση πέρα του καθαρισμού οι εθελοντές συμπλήρωσαν ειδικό Φύλλο Καταγραφής Απορριμμάτων και Παρατήρησης Φυσικών Περιοχών.

 Οι εθελοντές, που πήραν μέρος στη διαδικασία καταγραφής, καθίστανται πολύτιμοι αρωγοί της εκστρατείας και συμμέτοχοι στην επιστημονική έρευνα που γίνεται μέσα από την συγκεκριμένη καταγραφή, που θα οδηγήσει στην αποτύπωση του ρυπαντικού φορτίου σε σημαντικό αριθμό ελληνικών ακτών, αλλά και στην εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων σχετικά με τις πηγές προέλευσης τους.

Επίσης το EUROPE DIRECT Ναυπλίου με την υπεύθυνη Άννα Μάντα συμμετείχε μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για την προστασία του περιβάλλοντος.


 via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου