Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Μπαλάντες σε 24 καρέ. Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 8.30 μμ στο ΦΟΥΓΑΡΟ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ

Μπαλάντες σε 24 καρέ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, 8.30 μμ
Τιμητική συμμετοχή: Νίκος Ξυδάκης

Το Φουγάρο υποδέχεται την Παρασκευή 9 Μαΐου στις 20:30, το Σύνολο Ελεύθερης Έκφρασης και Δημιουργίας Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Πιο αναλυτικά, οι 55 συντελεστές της μουσικής παράστασης, μαθητές και καθηγητές του μουσικού Σχολείου Αργολίδας, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια του συνθέτη κ τραγουδοποιού Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στην παράσταση πλαισιώνοντας το μουσικό σύνολο του σχολείου.

Στη συνέχεια θα μας θυμίσουν τραγούδια και μελωδίες του Ελληνικού κινηματογράφου από το 1955 έως το 1975. Το έργο καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών, όπως ο Σταύρος  Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας και ο Νίκος Μαμαγκάκης, θα συνοδεύονται από βιντεοπροβολή με αποσπάσματα από τις ταινίες.

Τέλος, θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του. Μαζί με κινηματογραφική και θεατρική μουσική του μεγάλου συνθέτη, θα παρουσιαστεί βιντεοπροβολή με βιογραφικά στοιχεία για τον ίδιο.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη

   
Φουγάρο, Ασκληπιού 98, ΝαύπλιοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου