Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

192η επέτειος εορτασμού της απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί από την Παρασκευή 28 έως και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον τουρκικό ζυγό. 
 
Κατά την διάρκεια του εορτασμού F16 θα ίπτανται του αργολικού ουρανού ενώ την Κυριακή θα τιμηθεί με το χρυσό κλειδί της πόλης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την προσφορά του στην πόλη του Ναυπλίου.

  Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από την 8η πρωινή ώρα της 29ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 30ης Νοεμβρίου 2014.
• Φωταγώγηση Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών και Φρουρίων της πόλης του Ναυπλίου το βράδυ της 29ης και της 30ης Νοεμβρίου 2014.
 
Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
• Ώρα 11.00: Ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία.
• Στέψη του Ανδριάντα του Πορθητή ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ από μαθητές και μαθήτριες.
 
Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014
• Ώρα 18.30: Εκδηλώσεις του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» στην αίθουσα του ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ.
 
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014
• Ώρα 7.30- 08.00: Εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες και την Φιλαρμονική να παιανίζει στους δρόμους της πόλης.
• Έπαρση σημαίας.
• Ώρα 9:30: Παραλαβή από το Δημαρχείο της πόλης και μεταφορά στο Φρούριο του πορτρέτου του Πορθητή ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ από τιμητικό στρατιωτικό απόσπασμα με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
• Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον επί του Φρουρίου Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριου.
Εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον κ. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, διδάκτορα ιστορίας και σχολικό σύμβουλο φιλολόγων Αργολίδας.
• Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Πορθητή ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ. Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό, Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Γεώργιο Διδασκάλου, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Εκπρόσωπο του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δ/ντές A/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Δ.Σ. Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», Πρόεδρο Δ.Σ. Συλλόγου «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ», Πρόεδρο Συλλόγου Αρκάδων Αργολίδας, Πρόεδρο Συνδέσμου Ζατουνιτών.
• Ώρα 12:00: Παλαμήδειος δρόμος με συμμετοχή αθλητών - αθλητριών, με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Τριών Ναυάρχων και τερματισμό στον Ανδριάντα του Πορθητή ΣΤΑΪΚΟΥ ΣΤΑΪΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος διοργανώνεται από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τη Γ.Ε.Α Αργολίδας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Πελοποννήσου.
 
• Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι απονομές των αθλητών στο χώρο τερματισμού.
Ώρα 13:00 -Ανακήρυξη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ως επιτίμου δημότη Ναυπλιέων
• Ώρα 17.00: Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.
-Ώρα 19:00: Μουσική εορταστική εκδήλωση για την άλωση του Παλαμηδίου, «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
 
Αίθουσα Βουλευτικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου