Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το Βιβλίο στο Φουγάρο: Παρουσίαση του βιβλίου της Λίλας Κονομάρα, "Οι ανησυχίες του Γεωμέτρη"




 
 
 
 
ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Παρουσίαση του βιβλίου της Λίλας Κονομάρα, "Οι ανησυχίες του Γεωμέτρη"

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Το Φουγάρο, ο Σύλλογος φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας, παρουσιάζουν το Σάββατο, 28 Μαρτίου στις 7 μ.μ., στη Φουγάρο The Gallery, τη νέα συλλογή διηγημάτων της Λίλας Κονομάρα με τίτλο "Οι ανησυχίες του Γεωμέτρη".

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Έλενα Χουζούρη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, Νικόλαος Μπουμπάρης. Η Λίλα Κονομάρα θα διαβάσει αποσπάσματα του βιβλίου της και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά η Εύα Κάρκουλα (Φλάουτο) και η Αγγελική Τσαμπάση (πιάνο).

Στις "ανησυχίες του Γεωμέτρη", η επίσημη Ιστορία συνοδοιπορεί με τους Θρύλους, ξεγυμνώνοντας ταυτόχρονα με την ιστορική αλήθεια την ίδια τη σχετικότητά της. Οι ατομικές μνήμες, ό,τι είθισται να αποκαλούμε αναμνήσεις συνιστούν στην ουσία ψηφίδες Ιστορίας, που μετονομάζονται συλλογική μνήμη. Διατρέχει τους αιώνες και επιδρά αναπόφευκτα στο παρόν και το μέλλον μας.

Επιβάτες στο ίδιο καράβι, ο Θουκυδίδης, ο Μακρυγιάννης, ο Οιδίποδας, ο Ορφέας και ο Καραγκιόζης, μακρονησιώτες, μετανάστες, εραστές, περιηγητές, ιερείς και ποιητές, ήρωες αλλά και ανώνυμοι.


Η Λίλα Κονομάρα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονη λογοτεχνία στο Παρίσι και εμφανίστηκε στα γράμματα το 2002 με τις δύο νουβέλες που φέρουν τον τίτλο Μακάο, για τις οποίες απέσπασε παμψηφεί το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού «Διαβάζω».
Το 2004 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της Τέσσερις εποχές - λεπτομέρεια, καθώς και το παιδικό μυθιστόρημα Στις 11 και 11’ ακριβώς! Το 2009 εκδόθηκε «Η Αναπαράσταση», που ήταν επίσης στη short list για το βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού «Διαβάζω», όπως και Το δείπνο που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Κέδρος. Τελευταίο της έργο Οι ανησυχίες του γεωμέτρη (εκδ. Κέδρος, 2014).
Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά (Τα Νέα, η Λέξη, Εντευκτήριο, Δέντρο, (δε)κατα, Εξώπολις). Έχει μεταφράσει άγγλους και γάλλους συγγραφείς (Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Αντρέ Ζιντ, Μισέλ Κρεσπύ, Ζωρζ Σιμενόν κλπ.) Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού για το βιβλίο Ο Αναγνώστης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου