Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Το Βιβλίο στο Φουγάρο. Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος παρουσιάζειΝΑΥΠΛΙΟ

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στο Φουγάρο


Σάββατο 16 Μαΐου 2015


Πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, "Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας"

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος έρχεται το Σάββατο, 16 Μαΐου στις 8 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη "Ανθός", του Φουγάρου, για την πρώτη παρουσίαση του νέου του βιβλίου "Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη. 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού "Αναγνώστης", Γιάννης Μπασκόζος και η δημοσιογράφος - κριτικός λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά. O Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
"Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας" αποτελείται από σημειώσεις που γράφτηκαν την περίοδο 1980-2014 και αφορούν διάφορες εκφάνσεις του βίου: την καθημερινή συμπεριφορά, τον έρωτα, την κοινωνική και την πολιτική ζωή, τη λογοτεχνία και την τέχνη. Η αφετηρία τους, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου, είναι συχνά βιωματική: πρόσωπα, καταστάσεις, ιδεολογικά και πολιτικά διλήμματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο συγγραφέας στη ζωή του. Με την έννοια αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συγκροτούν μια έμμεση αυτοβιογραφία έμπλεη αντικομφορμιστικής και κριτικής ματιάς, με έντονο χιούμορ που αντιπαραθέτει στη νωθρότητα του κοινού νου την αέναη κίνηση της σκέψης.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και εντάσσεται στον πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων το Ναύπλιο.

 

On the occasion of the European Night of Museums, Saturday May 16 at 8 pm, Fougaro is hosting at the Anthos Library the first presentation of poet Titos Patrikios’ new book, "The temptation of nostalgia. Everyday Notes", published by Kichli Publishing.

The book will also be accompanied by a talk by Ioannis Baskozos, journalist and director of "Reader" magazine, and journalist - literary critic, Katerina Schina. Titos Patrikios will also talk with the audience as well as sign copies of his books.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου