Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Η Ποίηση στο Φουγάρο: Late night με την Όλια Λαζαρίδου!

ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Late night με την Όλια Λαζαρίδου!

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016
 
Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την 'Oλια Λαζαρίδου σε μια βραδιά ανάγνωσης! Το κοινό του Φουγάρου θα έχει την ευκαιρία σε αυτό το Late Night να απολαύσει τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια σε έναν ασυνήθιστο «ρόλο» αφήγησης. Η καταξιωμένη ηθοποιός, η βαθιά σχέση της οποίας με τη λογοτεχνία είναι ιδιαίτερα γνωστή, αυτοσχεδιάζει, ανθολογεί και διαβάζει αγαπημένα της ποιήματα από την ελληνική και την παγκόσμια λογοτεχνία.


'Oλια Λαζαρίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη σχολή του  Θεάτρου Τέχνης (Καρόλου Κουν). Το 1986 πήγε στη Γαλλία όπου παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή του Antoine Vitez). Με το θέατρο να είναι η καλλιτεχνική προτεραιότητά της, έχει συνεργαστεί σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με πολλούς από τους νεώτερους σκηνοθέτες, όπως η Μάγια Λυμπεροπούλου, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Λευτέρης Βογιατζής, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ο Θόδωρος Τερζόπουλος, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και άλλοι. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει έργα, ανάμεσα τους τα Ξυπόλητοι στο πάρκο στο Θέατρο Λαμπέτη και Άνοιξον στο Μέγαρο Μουσικής.
Στο ευρύ κοινό η Όλια Λαζαρίδου έγινε γνωστή από τις συχνές κινηματογραφικές της εμφανίσεις της δεκαετίας του '80. Η πρώτη της κινηματογραφική συμμετοχή ήταν στην ταινία 1922 του Νίκου Κούνδουρου το 1978. Έχει πρωταγωνιστήσει συνολικά σε 17 ταινίες και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου του Φεστιβάλ ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2005 βραβεύθηκε για το σύνολο του έργου της. Στην τηλεόραση οι συμμετοχές της είναι λιγότερες αλλά έχει και εκεί βραβευθεί για τη δουλειά της.
Έχει συμμετάσχει σε περφόρμανς με τα συγκροτήματα Lost Bodies και Active Member, ενώ έχει επίσης οργανώσει τη θεατρική ομάδα "18 Μποφώρ", αποτελούμενη από μέλη της θεραπευτικής κοινότητας 18 Άνω, με την οποία συμμετείχε και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζεται στο Φουγάρο, ύστερα από την παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονυσίου Σολωμού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, το Φεβρουάριο του 2015.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2752047380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου