Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Η Λίλη Λαμπρέλλη και ο Γιάννης Ψαριώτης έρχονται το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 8μμ

ΝΑΥΠΛΙΟ
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ

Παραμύθια για τις πιο μεγάλες νύχτες του χρόνου: Η νύχτα του κορακιού

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
 
 
Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών Λίλη Λαμπρέλλη και ο μουσικός Γιάννης Ψαριώτης έρχονται το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 8 μμ στη Βιβλιοθήκη του Φουγάρου για να μας ταξιδέψουν στον χρόνο, σε τόπους αρχέγονους και μυθικούς. 
Η αφηγήτρια μας προσκαλεί να κάνουμε τον γύρο του κόσμου μέσα από τα παραμύθια των Ινουίτ…
Ο γύρος του κόσμου μέσα από τις προφορικές παραδόσεις των Ινουίτ του παγωμένου Βορρά, των Ινδιάνων Κρι της βόρειας Αμερικής, της Κίνας, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής. Στην καρδιά της αφήγησης, ένα μαγικό παραμύθι από την Ελλάδα.
Nυχτερινά παραμύθια που οδηγούνε στο φως!



Η Λίλη Λαμπρέλλη

με ρίζες από τη Μυτιλήνη και τη Μικρά Ασία, γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά και μουσική στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Μετανάστρια κατ' εξακολούθηση, εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και εν συνεχεία ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες. Έχει γράψει επτά μικρά βιβλία για παιδιά κι ένα για μεγάλους. Από το 1998 έχει αφοσιωθεί με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών.
Μυήθηκε στα παραμύθια από την ανθρωπολόγο Nicole Belmont και πολλούς λαϊκούς παραμυθάδες: τον Αφρικανό Maurice Boycasse, τον Άραβα Hamadi, τον Βέλγο Stephane van Hoecke, τον Γάλλο Michel Hindenoch κ.α. Η σημαντικότερή της επιρροή είναι ο Γάλλος, οξιτανικής καταγωγής αφηγητής, Henri Gougaud, αυθεντία στο είδος, ο οποίος την έχει συμπεριλάβει στην ομάδα του Είναι ιδρυτικό της Βελγικής εταιρείας αφηγητών "Passeurs d' Histoires", και μέλος του "Μaison du Conte de Bruxelles".
Από τις μικρές ιστορίες που έγραψε, το "Κρυμμένο νερό", με ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη, έλαβε το 2011 το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Το 2016 ήταν υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren.

Ο Γιάννης Ψαριώτης

έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, κιθάρα, ούτι, κρουστά, φλογέρα, ειδική αγωγή και έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου και σύγχρονου χορού. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία πάνω σε ειδικά προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών γράφοντας μουσική και στίχους. Επιπλέον, συνοδεύει τους παραμυθάδες παίζοντας μουσική.
Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων με λογοτεχνικά και παραδοσιακά παραμύθια και συμμετέχει στην παραγωγή και την οργάνωση του εκπαιδευτικού-ψυχαγωγικού προγράμματος με τίτλο ''ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΤΖΙΝΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ’' σε συνεργασία με την συγγραφέα και παιδαγωγό Μάρω Σφακιανοπούλου

Είσοδος Ελεύθερη
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
2752047380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου