Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Drawing Painting στο ΦΟΥΓΑΡΟ με την Αιμιλία Τσεκούρα


Drawing Painting
για παιδιά, έφηβους κι ενήλικες
  


   με την Αιμιλία Τσεκούρα 

Σειρά δράσεων με θέμα το σώμα, τη φόρμα του, και το ένδυμα. 

Το σώμα, το σχέδιο και η φόρμα του, το ένδυμα (σχήμα, μοτίβο, πρόταση-ιδέα) είναι τα βασικά αντικείμενα μελέτης που εναλλάσσονται σχεδιαστικά και ζωγραφικά σε αυτές τις δράσεις. 

Το παιχνίδι και η εργασία στην πραγματικότητα σχετίζονται: Μόνον όταν εργαζόμαστε με τέτοια ευχαρίστηση ώστε να ξεχνιόμαστε σ’ αυτήν, η δουλειά γίνεται παιχνίδι και είναι τότε που δημιουργούμε το καλύτερό μας έργο.

Drawing Painting για εφήβους κι ενήλικες
 από το Σάββατο  13/10/2018 ώρα 6-8μμ.

Drawing Painting για παιδιά 8+ ετών 
από την Κυριακή  14/10/2018 ώρα 11-12.30μμ.


Κόστος συμμετοχής: 22€/ μήνα.
*Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε 15 ημέρες.
Έκπτωση 10% σε ανέργους, φοιτητές και συνταξιούχους και άνω των 65 ετών


πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής: 2752047370

  
H Αιμιλία Τσεκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο.
Κύριο στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο. Η διαδρομή των εννοιών και η προσωπική τους εμπειρία είναι το lightmotif των έργων της. Η καρδιά, το αυγό, η σπείρα και οι γεωμετρίες τής φύσης, τα κυκλαδικά ειδώλια, ο τροχός της ζωής και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου