Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Το Θέατρο στο Φουγάρο

Το Θέατρο στο Φουγάρο

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρική παράσταση "Μήδεια"


Παρασκευή 31 Μαΐου & 7 Ιουνίου
"Μακάρι όλοι ίσοι προς ίσους να ζούσαμε" 

Μία διασκευή της Μήδειας του Ευριπίδη από τον Φραγκίσκο Παπαδάκη και την ομάδα Kritamo Theater Group η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου υπό την επίβλεψη της  κας Άννας Τσίχλη.

Λίγα λόγια για την παράσταση: ‘’Μια αλληγορία με βάση το ανθρώπινο δράμα, ένα ταξίδι στα άδυτα μέρη της ψυχής, στα πρωτόγονα ένστικτα της γυναικείας φύσης. Ο άνθρωπος σε κρίση είναι ικανός για τα πάντα. Αυτή η φράση αποτελεί τη βάση για την αρχή του ανθρώπινου δράματος. Μια προσπάθεια αναζήτησης των ορίων ηθικών και έννομων σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από τα μάτια των γυναικών σε άγνωστο χώρο και χρόνο με τη μορφή τελετουργίας. Θα προσπαθήσω να δημιουργήσω μια διασύνδεση του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου με σκοπό τη διαπραγμάτευση της γυναικείας υπόστασης. 10 γυναίκες θα μας ταξιδέψουν χρόνια πίσω αναφερόμενες στη πιο τραγική γυναίκα του αρχαίου κόσμου. Με σύγχρονα μέσα θα προσπαθήσω να αποδώσω τον ανέκφραστο καθημερινό πόνο και μέχρι ποιο σημείο μπορεί να φτάσει μια γυναίκα όταν της στερούν την ανθρώπινη και κοινωνική υπόσταση της.’’ Φραγκίσκος Παπαδάκης

Η παράσταση  συμμετείχε στο 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης στις 18 Απριλίου 2019 και θα παρουσιαστεί στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2019 στο Ναύπλιο.

Έναρξη:10μμ

Επικοινωνία:2752047300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου