Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

4ο Δημοτικό Ναυπλίου και 7ο Δημοτικό Άργους στο Φουγάρο!

Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019
είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Fougaro Art Center
το 4ο Δημοτικό Σχολείο  Ναυπλίου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Άργους.

20 μαθητές της Γ' τάξηςτου 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ξεναγήθηκαν
με αφορμή τις μυρωδιές των αρωματικών φυτών από τους κήπους ΦΟΥΓΑΡΟΥ
και συμμετείχαν με το Δημήτρη Παπαχρήστο
στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  ΜΠΛΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 
                                         
Με αφορμή την έκθεση BLACK&BLUE ανοίγεται στο κοινό ένα μικροσύμπαν που περιλαμβάνει καλλιτέχνες ορόσημα της σύγχρονης τέχνης, οι οποίοι μέσα από το έργο τους έχουν διαμορφώσει την σύγχρονη εικαστική σκηνή σε παγκόσμιο επίπεδο. Δημιουργείται μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουμε τις ιδέες και τις καλλιτεχνικές πρακτικές των καλλιτεχνών της FKPCollection, εξετάζοντας τους έναν προς έναν, ανακαλύπτοντας τις μεθόδους τους, τα αισθητικά στοιχεία που τους συνδέουν καθώς επίσης και τα νοηματικά περάσματα των έργων  της έκθεσης.
Θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι που διατρέχει το κάθε έργο ξεχωριστά αλλά και όλα μαζί, κατανοώντας ή και μαθαίνοντας πως μπορούμε να βιώσουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον τέχνης.



17 μαθητές της Α' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ξεναγήθηκαν
με αφορμή τις μυρωδιές των αρωματικών φυτών από τους κήπους ΦΟΥΓΑΡΟΥ
και συμμετείχα στο πρόγραμμα
«Οι Υπερήρωες της τροφής» με τη Γεωργία Μήκου.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και μαγειρική μαθαίνουν για τις ομάδες τροφίμων, βρίσκουν που κάνουν καλό τα τρόφιμα στο σώμα μας και βιώνουν πως η διατροφή μας μπορεί να είναι ισορροπημένη. Ωστόσο, στον τρόπο ζωής μας πρέπει να έχουμε και άσκηση, γι’ αυτό και θα φτιάξουμε μια ιστορία για υπερήρωες  που λέγεται με το σώμα μας! Ως μέσο θα χρησιμοποιήσουμε τον δημιουργικό χορό, όπου τα παιδιά καλούνται να εξερευνούν το σώμα τους και τα όριά του, μέσα σε ένα  κλίμα συνεργασίας και δημιουργικότητας.

Παράλληλα, οι 19 μαθητές της Β' τάξης
με τη Βασιλική Αναστασοπούλου, συμμετείχαν στο πρόγραμμα
«Η Ρούσα η Σαρανταποδαρούσα στη χώρα της Γραμματικής»

Ακολουθήστε τη Ρούσα τη σαρανταποδαρούσα στο ταξίδι της στο χωριό της Δυονομασίας στη χώρα της Γραμματικής. Εκεί, η Ρούσα θα μάθει τι είναι οι σύνθετες λέξεις, πως μπορεί να φτιάχνει καινούριες, αληθινές και φανταστικές, και θα γνωρίσει την καλύτερή της φίλη, τη Νούλα τη γατοψιψινούλα. Κινητικά, μουσικά, δημιουργικά παιχνίδια με τα γράμματα με στόχο τα παιδιά να φτιάξουν τη δική τους προσωπική σφραγίδα!

καθώς και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το δέντρο που δίνει" με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα
Παρατήρηση, αφή και εναγκαλισμός δέντρου (στους κήπους του Φουγάρου).
Πρώτες γνωριμίες με ανάλογους καλλιτέχνες και τεχνικές. Διαφορετική παρουσίαση καλλιτεχών ανάλογα με τις εποχές του έτους αλλά και με το επίπεδο ωριμότητας του παιδιού.
Καλλιτέχνες: Klimpt, Niki de Saint Phalle, Dubuffet, Escher, Matisse, Hockney.

Ακολούθησε ξενάγηση δημοσιογράφων από μέσα της Πελοποννήσου στην έκθεση BLACK&BLUE από τον Αλέξανδρο Στάνα και τον Μανώλη Χάρο.

Ευχαριστούμε τους μικρούς μας μαθητές και τους δασκάλους καθώς και τους δημοσιογράφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου