Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Η Ημέρα της Γυναίκας στο Φουγάρο!


ΝΑΥΠΛΙΟ

LIBRARY5


 
Στις Γυναίκες λέμε Ναι !!

 


Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, σας καλούμε στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Fougaro Artcenter για να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με 8 γυναίκες που τάραξαν τα πολιτικά νερά της Αργολίδας το 1994.
 
Οι κυρίες Φωτεινή Καρακώστα, Χάρις Τσεκούρα, Κατερίνα Αναστασοπούλου, Γεωργία Γεωργοπούλου, Μαρία Χρονοπούλου, Αναστασοπούλου, Λιλύ Καλκούνου και η Νίκη Τσεκούρα θα βρεθούν κοντά μας για να μιλήσουν για την πολιτική πρωτοβουλία που πήραν το 1994, αλλά και για να συνομιλήσουν με τον καθηγητή κοινωνιολογίας και συγγραφέα  Γιώργο  Κόνδη για τη θέση της γυναίκας στο τότε και στο σήμερα.

Το 1994 στα Πυργιώτικα Αργολίδας, οι 8 γυναίκες, νύφες στο χωριό, κατέβασαν το δικό τους ψηφοδέλτιο στις δημοτικές εκλογές  με τον τίτλο "Παρέμβαση Γυναικών" . Ήταν μία κίνηση, που για πρώτη φορά συνέβη στην περιοχή της Αργολίδας και έγινε αμέσως θέμα  πανελλαδικά. Ένα ψηφοδέλτιο στηριγμένο  μόνο από γυναίκες,  το οποίο θέλησε να συνεισφέρει και να βρει λύσεις για τον τόπο  αλλά και να τονίσει την ενασχοληση των γυναικών με τα κοινά.

Θα ακούσουμε τις εμπειρίες τους από την πολιτιική πρωτοβούλια που πήραν και θα συζητήσουμε  για τη θέση της γυναίκας στο χώρο της εργασίας, στην πολιτική αλλά και στην οικογένεια.


Ώρες: 7-8μμ.
 Είσοδος Ελεύθερη

Τηλέφωνο:  27520.47380
Email:  info@fougaro-library.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου