Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

21η Έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο

Η καλοκαιρινή έκθεση Ναυπλίου απο 27 Ιουλίου έως 19 Αυγούστου


Για άλλη μία χρονιά (21η) διοργανώνεται η Έκθεση Βιβλίου στην όμορφη πόλη του Ναυπλίου με την συνεργασία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ναυπλίου. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στη πόλη μας καμμία αφίσα ή πανό.
<<Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλο τον Ελληνικό λαό και ιδίως για τον κόσμο του βιβλίου. Γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά στο βιβλίο το αναγνωστικό κοινό.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε φέτος πέρα από τις εκδηλώσεις και την διαφήμιση να δίνουμε και βιβλία ΔΩΡΕΑΝ σε όσους έχουν κάρτα ανεργίας. Τα βιβλία αυτά θα τα προσφέρει το Σωματείο από την γραμματεία και θα διαθέτει 4-5 τίτλους βιβλίων που μπορεί να διαλέξει ο άνεργος συνάνθρωπος μας.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και πρέπει να προσαρμοστούμε προς την νέα κατάσταση, όπου κόβονται οι μισθοί, αυξάνουν οι φόροι και πρέπει και εμείς να μειώσουμε τις τιμές προς το αναγνωστικό κοινό.
Πιστεύουμε ότι τόσο οι εκδότες όσο και οι αντιπρόσωποι τους πρέπει να κάνουν προσφορές τουλάχιστον 20-30% σε βιβλία που κυκλοφόρησαν πριν τουλάχιστον δύο χρόνια (σύμφωνα με τον νόμο περί ενιαίας τιμής βιβλίου).
Ευελπιστούμε ότι οι εκδότες θα ανταποκριθούν στο αίτημα αυτό του Σωματείου προς όφελος όλων, κοινού και εκδοτών.>> υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών – Βιβλιοπωλών Ελλάδος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ε.Σ.Ε.Β.Ε. και ο Δ..Ο.Π.Π.Α.Τ σας προσκαλούν στην 21η έκθεση βιβλίου που ανοίγει τις πύλες της στις 27 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30 μμ στην παραλία Ναυπλίου –αφιερωμένη στη Ναυπλιακή Επανάσταση του 1862.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την 19η Αυγούστου και θα λειτουργεί καθημερινά και Κυριακές 7:30 μμ έως 12:00 μμ.

Παίρνουν μέρος 80 εκδότες με νέες αλλά και παλαιότερες εκδόσεις και ο σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ν. Αργολίδας.

Στους επισκέπτες της Έκθεσης Βιβλίου, που έχουν κάρτα ανεργίας θα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ ένα βιβλίο λογοτεχνικό ή παιδικό από την γραμματεία, προσφορά του σωματείου Ε.Σ.Ε.Β.Ε.

Στις δύσκολες ώρες που περνά η ελληνική οικογένεια η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης φρόντισε να ψυχαγωγήσει τους Αναπλιώτες με την μουσικο-θεατρική παράσταση «Γειά σου τσολιά μου!»

Μια παράσταση με πνευματώδες χιούμορ και σκωπτικά τραγούδια, που σφράγισαν ανεξίτηλα την μουσική και θεατρική σκηνή του 20ου αιώνα. .Λαϊκό καμπαρέ, πρόζα με θεατρικά νούμερα και ατάκες που χωρίς βωμολοχίες, με υψηλή αισθητική, ποιότητα και πνευματώδες χιούμορ, χαρίζουν απλόχερα το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Όχι άλλη μια παράσταση, αλλά μια άλλη παράσταση. Ένα μεικτό θέαμα με γέλιο, χαρά, χορό, κέφι και τραγούδι.

Μια διαφορετική μουσική κωμωδία.

Με αφίσσα & σήμα κατατεθέν ένα μικρό εικαστικό αριστούργημα. Τη γόβα – τσαρούχι – στιλέτο του γνωστού γελοιογράφου σκιτσογράφου Στάθη.

Ελαφρά τραγούδια & βαριά λαϊκά με jazz διάθεση & rock άποψη! Με ζωντανή ορχήστρα.

Οι σανιδοφάγοι ηθοποιοί παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν κλασσικά αγαπημένα ρεπερτόρια.

Λατέρνα, φτώχεια και μνημόνιο. Μια παράσταση με την φινέτσα των παλιών καλών επιθεωρήσεων.

Σύντομα καλλιτέχνες και κοινό γίνονται ένα.

Μια καλλίφωνη γαϊδουροχορωδία.

Και όλοι αναφωνούν με χαμόγελο εν χορώ:

« Γειά σου τσολιά μου!»


Συμμετέχουν: Παντελής Αμπατζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Αντώνης Λουδάρος

Η μουσικοθεατρική αυτή παράσταση θα παρουσιαστεί στις 30 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 22:00 μμ στο χώρο της Έκθεσης.



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου