Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Παρουσίαση βιβλίου στο Τριανόν: «Το Στίγμα της Προδοσίας» του Πολ Τζόνστον


to stigma tis prodosias

Tον Σκοτσέζο συγγραφέα Πολ Τζόνστον και το αστυνομικό-πολιτικό θρίλερ του «Το Στίγμα της Προδοσίας» θα παρουσιάσουν στο αναγνωστικό κοινό της Αργολίδας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας.

Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στο Τριανόν.

Θα προλογίζουν ο 
Τάκης Μελισσηνός, πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και η Άλκηστις Κοντογιάννη, κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών.


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχοντας προσληφθεί από μια εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να εντοπίσει ένα στέλεχός της που αγνοείται στην Κρήτη, ο Ελληνοσκοτσέζος ντετέκτιβ Άλεξ Μαύρος βυθίζεται σε μια δίνη μίσους που χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η εταιρεία γυρίζει μια υψηλού κόστους ταινία με θέμα τη Μάχη της Κρήτη, και οι δραστηριότητες των παραγωγών εκεί ξυπνούν παλιές έχθρες ανάμεσα στους κατοίκους του νησιού.

Οι έρευνες του Μαύρου τον οδηγούν σε μια ευρύτατη συνωμοσία, που περιλαμβάνει αρχαιοκαπηλία, εμπόριο ναρκωτικών, βία και ένα πυκνό πέπλο σιωπής και συγκάλυψης. Η πικρία του παρελθόντος εισβάλλει ακόμη πιο δυναμικά στο παρόν, όταν ένας από τους συμβούλους της παραγωγής βρίσκεται κρεμασμένος. Αυτοκτονία ή φόνος; Τα πάντα φέρουν το στίγμα παλαιότερων εγκλημάτων – εγκλημάτων που ζητούν εκδίκηση σήμερα.
Και τότε ο Μαύρος ανακαλύπτει ότι και η ίδια του η οικογένεια συνδέεται με όλη αυτή τη φρίκη…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Πολ Τζόνστον γεννήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκοτίας το 1957. Σπούδασε αρχαία και νέα ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έκανε μεταπτυχιακό στη συγκριτική λογοτεχνία. Το 1987 ήρθε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος, ως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας και ως καθηγητής αγγλικών. Ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή το 1989, όταν μετακόμισε στην Αντίπαρο. Εξακολουθεί να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Σκοτίας και Ελλάδας, ενώ πλέον ζει με την οικογένειά του στο Ναύπλιο. Το μυθιστόρημα ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ είναι το τέταρτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με ήρωα τον Άλεξ Μαύρο.

via

to stigma tis prodosias bookcover 










  






paul johnston

2 σχόλια: