Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μουσικοκινητική αγωγή στο ΦΟΥΓΑΡΟ! Για παιδιά 4-7 ετών




 μουσικοκινητική αγωγή
με την Φανή Γεβετζή


 
Η συμμετοχή στον πολυδιάστατο και απέραντο κόσμο της μουσικής  συμβάλει στην πνευματική καλλιέργεια του ατόμου, προσφέροντας συγχρόνως ένα πολύτιμο εργαλείο για την πρόσληψη και ερμηνεία του κόσμου!

Το Φουγάρο ξεκινάει κύκλους συναντήσεων μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά με τη μουσικοπαιδαγωγό Φανή Γεμετζή!

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις που θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15 Νοεμβρίου,  τα παιδιά καλούνται να κατανοήσουν ότι η μουσική είναι παντού γύρω μας και ότι μπορούν να μετέχουν και τα ίδια  στη διαδικασία της μουσικής δημιουργίας με απλό και ευχάριστο τρόπο. Έτσι, μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και  αποκτούν σημαντικά εφόδια για την καλλιέργεια της αισθητικής τους αντίληψης και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.

Με ποικίλα μέσα και ενότητες δραστηριοτήτων θα επιτευχθούν οι στόχοι των συναντήσεων:

Κατασκευή και χρήση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, το σώμα ως πηγή ήχων (body percussion), το τραγούδι, παιχνίδια με μουσική, οι βασικές μουσικές έννοιες, χρήση των οργάνων Orff, μουσική ακρόαση και σύνδεση με άλλες τέχνες (ηχοϊστορίες, θεατρικό δρώμενο, κίνηση και ζωγραφική), γνωριμία με τα μουσικά όργανα- μιας ορχήστρας, αλλά και άλλων πολιτισμών-, και με την χρήση όλων των παραπάνω: μουσικός και κινητικός αυτοσχεδιασμός, για την έκφραση της ξεχωριστής προσωπικότητας του καθενός!


Οι δραστηριότητες αυτές βοηθούν στη χαλάρωση και την επίτευξη της συναισθηματικής και διανοητικής ηρεμίας. Δίνουν επίσης το κίνητρο στα παιδιά να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και με αυτό τον τρόπο να εισέλθουν στη διαδικασία της κοινωνικοποίησης. Η αυτοέκφραση και η εξερεύνηση των μουσικών τους δυνατοτήτων αλλά και γενικότερα η ενασχόληση με τις ευεργετικές ιδιότητες της μουσικής θα γεμίσει ευχάριστα και παραγωγικά τις ώρες των παιδιών, θα τους ανοίξει νέους δημιουργικούς ορίζοντες και θα ωφελήσει τη συναισθηματική και την πνευματική τους εξέλιξη.


Η Φανή Γεβετζή, ασχολήθηκε από μικρή με τη μουσική σπουδάζοντας πιάνο και συμμετέχοντας σε παιδικές και νεανικές χορωδίες. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Αθήνας και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Μουσική, Κουλτούρα και Επικοινωνία». Παράλληλα πήρε το δίπλωμα πιάνου καθώς και πτυχίο ανώτερων θεωρητικών.
Έχει ειδικευτεί στον τομέα της μουσικοκινητικής αγωγής παρακολουθώντας σεμινάρια Orff και Kodaly τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Carl Orff Institute στο Salzburg και Kodaly Institute στο Kecskemet). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται με παιδιά σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, και ωδεία της Αθήνας.

 
πρόγραμμα
Σάββατο 15 Νοεμβρίου ανοιχτό μάθημα γνωριμίας!
Σάββατο 15 και 29 Νοεμβρίου 2014


ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
 
Σάββατο 13 και 27 Δεκεμβρίου 2014
Σάββατο 17 και 31 Ιανουαρίου 2015
Σάββατο 14 και 28 Φεβρουαρίου 2015
Σάββατο 14 και 28 Μαρτίου 2015

για παιδιά 4-5 ετών, ώρα 12.00-13.00
για παιδιά 6-7 ετών, ώρα 17.00-18.00

κόστος συμμετοχής
8€ η μία συνάντηση
(στο κόστος περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υλικά)


πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής
27520.47370, 6940 295418 &  info@fougaro-workshops.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου