Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας, του κ. Κώστα Κωστή



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου Τα κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας (εκδ. Πόλις) του Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ (τμήμα Οικονομικών Επιστημών) κ. Κώστα Κωστή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη Ανθός στο Φουγάρο (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) με ελεύθερη είσοδο.

     Το βιβλίο θα παρουσιάσουν (με αλφαβητική σειρά) η κ. Καλλιόπη Καλποδήμου, ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης και η κ. Σοφία Πανταζή.  Ο κ. Γιώργος Κόνδης, Δρ. Κοινωνιολογίας, θα παρουσιάσει το συγγραφέα και θα συντονίσει την εκδήλωση. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα επακολουθήσει συζήτηση, στην οποία το κοινό θα συνομιλήσει με το συγγραφέα.  



     Ο κ. Κώστας Κωστής γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και οικονομική ιστορία στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι, όπου το 1985 υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή. Δίδαξε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1988 έως το 2003. Από το 2004 είναι καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2006 έως το 2009 κατείχε την έδρα σπουδών για τη Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι.

    Στα δημοσιεύματά του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

·    Η Ιστορία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος(1914-1940.)
·   Στον καιρό της πανώλης. Εικόνες από τις κοινωνίες της ελληνικής χερσονήσου, 14ος-19ος αιώνας.
·  Αφορία, ακρίβεια και πείνα. Οι κρίσεις διατροφής στην ελληνική χερσόνησο(1650-1830): Προβλήματα προσέγγισης και εμπειρικές ενδείξεις.
·   Modern Banking in the Balkans and West-European Capital in the Nineteenth and Twentieth Centuries.
·   Ο μύθος του ξένου ή η Pechiney στην Ελλάδα.
·   Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κατά το 19ο αιώνα, σε συνεργασία με τον Σωκράτη Πετμεζά.
·    Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας, σε συνεργασία με τον Γιώργο Δερτιλή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου