Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2016 στο Ναύπλιο


Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2016 στο Ναύπλιο

Για δεύτερη χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών οργανώνουν Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής από τις 20 ως τις 29 Μαΐου 2016 στο Ναύπλιο. Οι παραστάσεις των φοιτητών συνδυάζουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από την τετραετή παρακολούθηση στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και έχουν ως στόχο να επικοινωνήσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες με το ευρύτερο κοινό.


Το Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής 2016 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεατρική Παραγωγή», το οποίο διδάσκεται αποκλειστικά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για το διάστημα της υλοποίησης του φεστιβάλ, 9 ομάδες παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους με έργα της επιλογής τους.
Αναλυτικότερα θα παρουσιαστούν οι παρακάτω παραστάσεις: 

– Η θεατρική ομάδα Mementaλ παρουσιάζει το έργο The Sunset Limited του Cormac McCarthy στις 20 και 21 Μαΐου 2016 στις 22.00 στο Θέατρο Τριανόν. Ένα δωμάτιο. Δύο άνθρωποι. Ένας ρεαλιστικός διάλογος που ακροβατεί μεταξύ αιωνιότητας και ανυπαρξίας. Δύο ιδεολογίες σε αναμέτρηση. Μία ατελείωτη σύγκρουση επιχειρημάτων που πραγματεύεται τη ζωή και τον θάνατο. -Για να υπάρχει κάποιος που κερδίζει και κάποιος που χάνει. Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα;

Παράλληλα η θεατρική ομάδα Mementaλ συμμετέχει με την παράσταση Γιοί και Κόρες του Γιάννη Καλαβριανού που παίχτηκε πέρυσι στο Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής στη 12η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Σερρών, στις 22 Μαΐου 2016.

theatro-plastelinis-2
-Το καλλιτεχνικό σύνολο Θέατρο Πλαστελίνης παρουσιάζει το έργο Far Away της  Caryl Churchill σε σκηνοθεσία Σίμου Τζίτζη την Kυριακή 22 Μαϊου 2016 στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τ.Θ.Σ στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου (Βασ. Γεωργίου και Ηρακλέους).
Αυτό που νομίζαμε ότι  είναι πολύ μακριά πλησιάζει όλο και πιο κοντά στο εδώ και το τώρα. Ζητάμε από τον θεατή να πάψει να είναι απλά θεατής και να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στον κόσμο. Έκρηξη Βίας, Εξουσία, Παραλογισμός, Βαρβαρότητα, Αποχαύνωση Σύγχρονου Κόσμου… Εσύ, θα γελούσες;

– Η θεατρική ομάδα Όραμα παρουσιάζει το έργο Γυάλινος Κόσμος του Τέννεση Ουίλλιαμς την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 στις 22:00 στο Τριανόν. Η σκηνή του Τριανόν θα μεταβεί, για μιάμιση ώρα περίπου, σε μία περασμένη εποχή, σε μία αναπόληση. Μία οικογένεια, που ζει μακριά από τον κόσμο της πραγματικότητας, έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια, τις ανασφάλειες και τις φοβίες του καθενός.

– H ομάδα λάσκα σε συμπαραγωγή με τη θεατρική ομάδα Mementaλ παρουσιάζουν το project RDRM την Τετάρτη 25 Μαίου 2016 στις 20.00 σε χώρο που θα ανακοινωθεί. Μία οκτάωρη performance ασχολείται με την ονειρική λειτουργία, τις εικόνες, τους συνειρμούς και τις πολλαπλές ερμηνείες που αυτή προκαλεί. Η performance φιλοδοξεί να είναι το πρώτο δρώμενο μεγάλης διάρκειας, εμπνευσμένο στο πλαίσιο Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

– Η θεατρική ομάδα Definitely Maybe παρουσιάζει το έργο Ο Φυλακισμένος της διπλανής πόρτας του Neil Simon σε μια διασκευή του Γ. Βαλτινού την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 20:00 στο Θέατρο Τριανόν . Μπορεί η παράνοια όλου του κόσμου να χωρέσει σε ένα θέατρο 9,33 επί 4,76 τ.μ.; Definitely Maybe!

– Η θεατρική ομάδα LiBeRTaD παρουσιάζει το θεατρικό έργο Crave της Sarah Kane την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016 στις 22:00 στα Κεντρικά Διδακτήρια του Τ.Θ.Σ στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου (Βασ. Γεωργίου και Ηρακλέους). Μέσα από μια κινηματοθεατρική παράσταση το κοινό καλείται να αναμετρηθεί με τους δικούς του δαίμονες και να προβληματιστεί με θέματα που σχετίζονται με τον πόνο του έρωτα, την αγάπη και το μίσος, το κυνήγι της ευτυχίας, την ψυχική αστάθεια και λύτρωση, την αυτοκτονία και τον θάνατο. Πηγή έμπνευσης για το ισπανικό όνομα της ομάδας LiBeRTaD υπήρξε τόσο η μετάφραση της λέξης στα ελληνικά -ελευθερία- όσο και η λέξη Art, η οποία εμπεριέχεται, και δίνει την έννοια της ελευθερίας στην τέχνη.

Η ομάδα Thingamajig Theatre Group παρουσιάζει το έργο Old Times του βρετανού δραματουργού Harold Pinter το Σάββατο 28 Μαίου 2015  στο Ουρανοκατέβατο (Όθωνος 7, Παλιά Πόλη). Χάρη σε ένα σετ τριών ηθοποιών η υποκειμενική μνήμη, η κρυμμένη ενοχή, η υποσυνείδητη και ανομολόγητη έλξη αναπτύσσονται μέσα σε μια ψυχρή και μυστηριακή ατμόσφαιρα. Ανάμεσα σε χαρακτήρες, που έχουν υπόσταση μόνο μέσα από τις μνήμες τους, η κειμενική προσέγγιση αποφεύγει να θαμπώσει μα επιχειρεί να κάνει συνένοχο το θεατή που εν τέλει αμφιβάλει για την ορθότητα των δικών του αναμνήσεων.
– Η θεατρική ομάδα puzzle παρουσιάζει το έργο Jordan το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στις 00 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 22.00 στο Θέατρο Τριανόν. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που διηγήθηκε η Shirley Jones στη συγκρατούμενη της και συγγραφέα του έργου Anna Reynolds λίγο πριν δικαστεί. Μια γυναίκα χωρισμένη σε τέσσερα πρόσωπα που ξεδιπλώνουν το ένοχο παρελθόν. Στην είσοδο θα υπάρχει κουτί για την ενίσχυση το συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αργολίδας.

donttellmama
Η θεατρική ομάδα donttellmáma παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή τα λογοτεχνικά κείμενα της Μαργαρίτας Καραπάνου με τον τίτλο Μαμά, εγώ σε γέννησα, την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 20.00 στο χώρο Μπανιέρες στην Αρβανιτιά (τέλος ακτής Μιαούλη). Η  Μαργαρίτα / Κασσάνδρα είναι τετράχρονο κοριτσάκι, είναι έφηβη, είναι γυναίκα, είναι ανήλικη ερωμένη ενός τραβεστί μπάτλερ. Είναι ένα εκδικητικό παιδάκι που σκοτώνει και σκοτώνεται, που βιάζει και βιάζεται. Είναι ενήλικη και την κλείνουν στο τρελάδικο. Πάνω από όλα όμως είναι ένα πλάσμα που θέλησε να δώσει την αγάπη που ποτέ δεν δόθηκε σε εκείνη από την ίδια της τη μητέρα. Το Μαμά, εγώ σε γέννησα είναι μία παράσταση για αυτά που κάποτε θα θέλαμε να πούμε για τους εαυτούς μας αλλά ποτέ δεν θα τολμούσαμε.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου