Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Στο Λονδίνο η α’ προβολή της ταινίας του Γ. Ζέρβα για την «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση»

Project1_Layout 1
Η νέα ταινία του Γιώργου Ζέρβα (με καταγωγή από την Προσύμνη), 
αναφέρεται στο σύλλογο του Άργους Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Όπως αναφέρεται για την ταινία:
Οι επαρχιακές πόλεις, όπως το Άργος, παρουσιάζουν για κάποιους κατοίκους κάτι το ασφυκτικό. Το στενό περιβάλλον και η κυριαρχία της πρακτικής πλευράς της ζωής ψαλιδίζουν το μερτικό τους στην ισορροπία και τη χαρά. 
Πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, αποτελούν σανίδα σωτηρίας γι’ αυτούς τους ανήσυχους ερασιτέχνες κάθε ηλικίας.

Στην προσπάθειά τους για υπαρξιακή επιβίωση δημιουργούν μια ανοιχτή συλλογικότητα, ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα, διαβάζουν ποιήματα, τραγουδούν, αναλύουν θεατρικά έργα και προετοιμάζουν παραστάσεις με αφετηρία έργα δημιουργών όπως οι ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ, ΓΚΟΓΚΟΛ, KOKΤΩ, ΛΟΠΕ ΝΤΕ ΒΕΓΚΑ, ΜΠΡΕΧΤ, ΜΑΪΚ ΚΕΝΙ, ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΡΙΤΣΟΣ…

Αποδρούν λυτρωτικά από τη μονοτονία και τη μοναξιά της καθημερινότητας και συμμετέχουν σε μια τελετουργία μεταμόρφωσης αναζητώντας τα ανθρώπινα. Οδηγός τους δεν είναι η επίδειξη και ο παθολογικός ναρκισσισμός αλλά η ευφορία της συνάντησης, η χαρά του παιχνιδιού, η αναζήτηση νοήματος. Διεκδικούν να γίνουν πνευματικοί άνθρωποι, όχι για να πουλάνε πνεύμα, αλλά για να παίρνουν και να δίνουν πνοή στο διπλανό τους.
Μια στοχαστική ματιά στον ανιδιοτελή κόσμο της ερασιτεχνικής δημιουργίας στην ελληνική επαρχία σήμερα που αφθονούν οι κατακερματισμένοι κοινωνικοί χώροι και η απομόνωση.

Οι συντελεστές
σκηνοθεσία – μοντάζ – φωτογραφία – ήχος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑ
σενάριο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ψηφιακός σύμβουλος:ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΥΔΗΣ
επιμέλεια παραγωγής:ΤΖΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παραγωγή:ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ FILM PRODUCTIONS
ΗD,Έγχρωμο, 73 λεπτά, 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ

via

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου