Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Νεοελληνική μυθολογία" του Αύγουστου Κορτώ


Παρουσίαση του βιβλίου "Νεοελληνική μυθολογία" του Αύγουστου Κορτώ
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016



Η Βιβλιοθήκη Ανθός υποδέχεται την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 7.30 μμ στο Φουγάρο Le Café τον δημοφιλή συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο "Νεοελληνική μυθολογία" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.


«Καλώς το παλικάρι μου» λέει ο Ουρανός στον Κρόνο που ζύγωνε απ’ την άκρη της παραλίας κρατώντας κάτι περίεργο στο χέρι, κρυμμένο απ’ την αντηλιά.
«Γεια σου, φάδερ» απαντά εκείνος. «Ήρθα να παίξουμε ρακέτες».
«Μπαλάκια δε βλέπω».
«Κι ούτε θα ξαναδείς».

Παρωδώντας τους μύθους του Ησίοδου με τρόπο παραληρηματικό και σ’ έναν διαρκή διάλογο με την αξεπέραστη Ελληνική Μυθολογία του Τσιφόρου, το βιβλίο αναπλάθει όλες τις αγαπημένες ιστορίες των παιδικών μας χρόνων, φωτίζοντας την ιλαρή πλευρά της συναρπαστικής περιπέτειας που οι αρχαίοι Έλληνες σκαρφίστηκαν για να ερμηνεύσουν τον κόσμο. Γιατί χωρίς τους θεούς, τους ημίθεους και τα ατέλειωτα καμώματά τους, η αλήθεια που γύρευαν και γυρεύουν ακόμα οι φιλόσοφοι ίσως και να ’ναι λίγο βαρετή.

Ο συγγραφέας

Ο Πέτρος Χατζόπουλος, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Αύγουστου Κορτώ, γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Το 1999 δημοσίευσε την πρώτη συλλογή διηγημάτων του, το Βιβλίο των βίτσιων, και έκτοτε ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση έχοντας εκδώσει διηγήματα, μυθιστορήματα, ποιήματα, νουβέλες και παιδικά βιβλία.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

2752047380

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου